Srečanje Lovske zveze s predstavniki Madžarske

V prostorih Lovske družine Prosenjakovci je 16. februarja potekal sestanek z namestnikom veleposlanika Republike Madžarske v Sloveniji Tamásem Miklósom Kovácsem in državnim sekretarjem madžarske vlade dr. Zoltánom Kovácsem, ki je tudi koordinator za pripravo Svetovne lovske razstave “One With Nature”, ter svetovalko za pripravo omenjene razstave Zsofio Kovacs.

Fotografije: Matija Janc

Sestanka so se s strani Lovske zveze Slovenije udeležili predsednik LZS mag. Lado Bradač, predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje Matija Janc, predsednik Zveze lovskih družin Prekmurje Ludvik Rituper in predsednik Uredniškega odbora glasila Lovec dr. Arpad Köveš.

Poleg pogovorov o vsebini razstave, je potekala tudi izmenjava mnenj, izkušenj v obliki ter načinu delovanja lovcev na obeh straneh meje. Dr. Kovács je namreč lovec in lastnik lovskih psov pasme žimasti madžarski ptičar oziroma vižle: pogovor je tako potekal v sproščenem ozračju.

Madžarska želi z organizacijo svetovne lovsko razstave, ki bo potekala od 25. septembra do 14. oktobra 2021, spodbuditi k razumevanju vloge lovstva pri trajnostnem upravljanju.

Slovensko delegacijo pa so že posebej zanimale izkušnje madžarskih lovcev in vlade na področju preprečevanja širjenja APK, in kot je povedal mag. Bradač, so na sestanku dobili smo kar nekaj koristnih informacij.

One with nature Svetovna lovska razstava 2021, Madžarska

Shrani permalink.

Comments are closed.