Vabilo na odprtje razstave Čopič in lov slikarja Davida Černute

Lovska zveza Slovenije vas vabi na odprtje razstave Čopič in lov slikarja Davida Černute, ki jo bomo oplemenitili z nastopom Kulturnega društva Domžalski rogisti. Pridružite se nam v četrtek, 24. septembra 2015, ob 19. uri na sedežu Lovske zveze Slovenije (visoko pritličje), Župančičeva ulica 9, Ljubljana. 

Razstava bo na ogled vsak delavnik med 9. in 13. uro. 

Vljudno vabljeni!

Lovska zveza Slovenije

 

Na Lovski zvezi Slovenije smo odprli prenovljene prostore, ki jih namenjamo predstavitvi umetnikov in ustvarjalcev lovcev, pa tudi tistih, ki niso lovci, a ustvarjajo na lovsko tematiko. Z razvojem lovstva se je razvijala tudi lovska kultura, ki je del slovenske kulturne dediščine. V Sloveniji deluje danes 20 lovskih pevskih zborov in 27 skupin rogistov, skupina oponašalcev jelenjega rukanja, lovsko kulturo pa bogatijo tudi številni slikarji, rezbarji, graverji, fotografi, literati … Skozi različne dogodke želimo širši javnosti predstaviti njihovo bogato ustvarjanje. 

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na jasna.kovacic-siuka@lovska-zveza.si ali po telefonu 040 135 150 najkasneje do torka, 22. septembra 2015. 

 

O razstavi Čopič in lov 

Zagledan v lepote narave in v stvarnost slikovitih videnj pokrajine se slikar z ljubeznijo predaja motivom, ki jih ujame v prepoznaven barvit zapis in v subtilno sporočilo. Narava in njene pojavnosti so vir njegovega likovnega poglabljanja. So strast in ljubezen. So navdih in nostalgija. Pričujoči opus predstavlja le del iz sicer obsežnega slikarskega dela.  

 

      

O avtorju 

David Černuta je mizar, rezbar, lovec, predvsem pa slikar. Živi in ustvarja v svojem rodnem kraju Log pod Mangrtom. Že kot majhnega fantiča ga je oče seznanil z vsemi čari narave, gora, predvsem pa z divjadjo. Od očeta je dobil tudi prve napotke o risanju in slikanju. Avtor ustvarja v različnih tehnikah, največ v akrilu in olju, ljub mu je tudi suhi pastel, preizkuša pa se tudi v akvarelu. Je likovni pripovedovalec. V vsako likovno zgodbo vtke tudi svoj pogled, svoj emocionalni odnos, svoja razmišljanja. Tako pripovednost nenehno prepleta z izpovednostjo.

 

 

 

 

Shrani permalink.

Comments are closed.