Kinologija

Film 100 let Društva ljubiteljev ptičarjev, 2021

Film Od mladiča do poslušnega lovskega psa, 2020

Film o vzgoji in šolanju v poslušnosti lovskih psov v okviru lovske kinologije

Naročnik: Komisija za lovsko kinologijo pri Lovski zvezi Slovenije.

Produkcija: Komisija za lovsko kinologijo pri ZLD Zasavje.

Film Krvna sled, 2019

Film o iskanju po krvni sledi in ravnanju lovca po strelu na divjad.

Naročnik: Komisija za lovsko kinologijo pri Lovski zvezi Slovenije.

Produkcija: Komisija za lovsko kinologijo pri ZLD Zasavje.

Film Šarivci in prinašalci, 2018

Film o lovskih psih VIII FCI skupine v Sloveniji, torej šarivcih in prinašalcih.

Naročnik: Komisija za lovsko kinologijo pri Lovski zvezi Slovenije.

Produkcija: Marijan Likar.

Film Lovski psi ptičarji, 2017

Lovski psi ptičarji. VII FCI pasemska skupina lovskih psov v slovenskem lovu.

Naročnik: Komisija za lovsko kinologijo pri Lovski zvezi Sloveniji, ZLD Ljubljana.

Film Zvonijo goniči in diši sled, 2016

Film o lovskih terierjih in jazbečarjih (Mali psi z velikim srcem), 2015

Film o slovenski lovski kinologiji je posnela Produkcija FLOV v sodelovanju s Komisijo za lovsko kinologijo LZS in ZLD Ljubljana.

Komisija za lovsko kinologijo LZS je v sklopu razpisov posebnih nalog usposobljenih članic LZS izbrala ZLD Ljubljano za izvedbo snemanja filma o Slovenski lovski kinologiji v sodelovanju Produkcije F-Lov, ki jo vodi Marijan Likar. Po lanskoletni izdaji splošnega filma o lovski kinologiji smo se na LZS odločili, da vsako leto posnamemo predstavitev in delo določene lovske pasme. Za leto 2015 je zato sledila predstavitev in delo psov III. in IV. FCI skupine, torej lovskih terierjev in jazbečarjev. V veliko pomoč nam je bil poleg posameznih vodnikov navedenih pasem tudi Klub ljubiteljev psov jamarjev Slovenije s predsednico vzrejne komisije Damjano Švegelj Žnidaršič.

DVD ploščki filma so razdeljeni Zvezam lovskih družin, Lovsko kinološkim društvom, LZS, KZS, povezave do filma pa so objavljene tudi na spletni strani LZS in KZS.

Izdelek je zaščiten z licenco Creative Common 2.5, ki vsem omogoča, da si izdelajo kopije in jih delijo dalje, če le ne služijo s tem in vsebine ne spreminjajo, ter seveda navajajo avtorje filma. To kopiranje in deljenje je torej zaželeno.

Film o slovenski lovski kinologiji, 2014

Film o slovenski lovski kinologiji predstavlja zgodovino lovske kinologije, njen razvoj in najnovejša dognanja na področju dela z lovskimi psi. V filmu lahko vidimo različne načine šolanja in tekmovanja po vsej Sloveniji, svoje znanje pa z gledalci delijo številni kinologi z bogatimi izkušnjami s posameznih področij. Film predstavlja tudi posebnosti posameznih pasemskih skupin lovskih psov ter osnove vzgoje in šolanja pasjih mladičev, od pasje male šole do obnašanja psa v urbanem okolju in vaj poslušnosti.

Film o slovenski lovski kinologiji ni namenjen le lovcem, temveč tudi širši javnosti. Sodobne osnove vzreje, nege, vzgoje in šolanja psov so namreč enake ne glede na razloge, zakaj se ljudje odločamo za nakup ali posvojitev štirinožnega prijatelja.

Comments are closed.