Prvi lovci že “zavihali rokave” in darovali kri

Ob začetku tretje vseslovenske lovske krvodajalske akcije “Zavihajmo rokave!” so predstavniki Lovske zveze Slovenije in Dobrodelnega lovskega društva Diana darovali kri na Zavodu RS za transfuzijsko medicino. V akciji, ki se bo zaključila 14. marca, naj bi sodelovalo kar tisoč lovcev.

Foto: Aleš Černivec

“Čas je, da tudi lovci zavihamo rokave in darujemo kri,” je poudaril predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač: “S tem bomo naredili nekaj dobrega za vse, ki bodo potrebovali kri. Prepričan sem, da to za slovenske lovce ne predstavlja težave. Upam, da se letošnje akcije, ki poteka vse do srede marca, udeleži vsaj tisoč slovenskih lovcev; ali povedano drugače, trije na vsako lovsko družino. To je dosegljiv cilj, ki ga lahko dosežemo kljub epidemiji,” je povedal Bradač in pohvalil odlično organiziranost na Centru RS za transfuzijsko medicino ter dobro sodelovanje z Rdečim križem Slovenije.

Ponovno poudarjamo, da se je na krvodajalsko akcijo potrebno predhodno prijaviti. To lahko storite tako, da pokličete na telefonsko številko, ki je predvidena za posamezno krvodajalsko akcijo oziroma na najbližji transfuzijski center. Določili vam bodo dan in uro, ko obiščete krvodajalsko akcijo.

Simbolična darila za vse, ki boste posredovali podatke o udeležbi na akciji

Prosimo vas, da na krvodajalski akciji posnamete fotografijo, s katere bo razvidno, da ste darovali kri (lahko fotografirate tudi potrdilo) in izpolnite obrazec, saj bomo le tako vedeli, da ste se udeležili krvodajalske akcije. Fotografije z dokazilom nam lahko posredujete tudi po e-pošti lzs@lovska-zveza.si.

Vsi, ki nam boste posredovali podatke o udeležbi na akciji, boste prejeli simbolično darilo Lovske zveze Slovenije. Sto udeležencev akcije, izbranih v žrebu, pa bo prejelo še praktične nagrade.

Shrani permalink.

Comments are closed.