Druženje štajerskih in zamejskih lovcev v Dobravi odpovedano

Iz Lovske zveze (LZ) Maribor so sporočili, da so zaradi novonastalih neugodnih epidemioloških razmer odpovedali letošnje srečanje s člani Kluba prijateljev lova (KPL) iz Celovca v Dobravi v Slovenskih goricah, načrtovano za 6. novembra.

Dva predsednika, Marjan Gselman (LZ Maribor) in Janez Kaiser (KPL) na praznovanju stoletnice LZ Maribor. Foto: arhiv LZ Maribor

Mariborska zveza že 57 let tvorno sodeluje z zamejskim lovskim klubom na avstrijskem Koroškem in s tem krepi stike in vezi med matičnim narodom in manjšino onstran Karavank. Vsako leto okoli Martinovega organizirajo srečanje s skupnim lovom na malo divjad. Letos je bila za gostitelja srečanja izbrana Lovska družina Dobrava v Slovenskih goricah, ki takšno sodelovanje podpira in je že leta 1989 prvič gostila zamejske koroške lovce.

Častni pokrovitelj letošnjega srečanja je bil trojiški župan David Klobasa, ki je ob prevzemu pokroviteljstva posebej izpostavil pomen tovrstnega sodelovanja med slovenskimi in zamejskimi lovci.

Predsednik LZ Maribor Marjan Gselman je pojasnil, da niso želeli tvegati, a bodo letošnji in lanski odpovedani lov, nadoknadili prihodnje leto, ko bo srečanje lahko sproščeno in brez omejitev. S tem se je strinjal tudi predsednik KPL Celovec Janez Kaiser.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.