Zaključna ekskurzija lovskih čuvajev ZLD Ptuj-Ormož

Zaključna ekskurzija, ki sodi med praktični del izpita za lovskega čuvaja, je potekala 22. junija 2024. Avtobus s tečajniki ZLD Ptuj-Ormož je na pot krenil ob 4:30 s parkirišča na Potrčevi cesti na Ptuju.

Foto: Gregor Bolčina

Pot je vodila mimo Ljubljane do Postojne, od koder so nadaljevali proti Pivki in Ilirski Bistrici. Na Mašun so prispeli okrog 8:30. Po kratkemu predahu je Uroš Grželj izvedel praktični prikaz dela s psom krvosledcem, ki ga je strokovno komentiral priznani kinološki sodnik Leo Fabiani.

Foto: Gregor Bolčina

Nato je Peter Krma, vodja Lovišča s posebnim namenom (LPN) Jelen Snežnik v Gozdni hiši Mašun predstavil LPN Jelen in raziskovalne projekte na velikih zvereh, ki so potekali v Snežniku. Sledila je predstavitev tehnike oponašanja jelenjega rukanja, ki sta jo prikazala Jožef Gril in Tomaž Miklič.

Na koncu so tečajniki obhodili gozdno učno pot in izvedeli zanimivosti iz preteklosti Snežniških gozdov, naseljevanja jelenjadi, varovanja velikih zveri, ki jih je predstavil Gregor Bolčina. Pot so nadaljevali proti vzhodu, prek gozdarske kolonije Leskova dolina do gradu Snežnik. Sledil je ogled Lovske in polharske zbirke nato pa še ogled gradu Snežnik.

Gregor Bolčina

Shrani permalink.

Comments are closed.