Prvenstvo lenarškega lovsko-gojitvenega bazena v lovski kombinaciji

Na strelišču Strelskega društva Osek pri Vladu Šteinfelserju je bilo tradicionalno tekmovanje v lovski kombinaciji za lovske družine iz lenarškega lovskogojitvenega bazena (LGB). Organizator letošnje prireditve je bila Lovska družina (LD) Voličina.

Kapetani treh najboljših ekip Žan Ornik, Milan Bauman in Branko Lončarič (od leve). Foto: Marjan Toš

V ekipni in posamični konkurenci se je pomerilo 30 lovskih strelcev iz lovskih družin Benedikt, Dobrava, Lenart, Sv. Ana, Sv. Jurij v Slovenskih goricah in Voličina. Vse strelce je nagovoril in pozdravil starešina LD Voličina Franci Ornik, ki je tudi sam sodeloval v ekipi LD Voličina.

Tekmovanje je potekalo organizacijsko-tehnično brezhibno, varno in v športnem merjenju moči. Kot vselej so tudi letos nekateri  favoriti zatajili, zato pa so se dokazali mlajši lovski strelci, ki v vseh lovskih družinah  počasi prevzemajo vodilno vlogo na področju lovskega strelstva. V ekipni konkurenci je letos prepričljivo zmagala pomlajena ekipa LD Sv. Jurij v Slovenskih goricah pred mlado ekipo LD Lenart in LD Benedikt. Na četrto mesto so se uvrstili strelci iz LD Voličina, na peto LD Dobrava in na zadnje, šesto LD Sv. Ana.

V posamični konkurenci je slavil izkušeni lovski strelec Milan Bauman iz LD Sv. Jurij, ki je zbral 337 točk pred Dominikom Slekovcem z LD Dobrava (323 točke) in mladim  nadvse  obetavnim strelcem Žanom Ornikom iz LD Lenart (319 točk). Četrti je bil Alen Petelin iz LD Lenart in peti David Trojner iz LD Benedikt. Kot je ob koncu tekmovanja poudaril starešina LD Voličina tradicija lovskega strelstva v LD iz osrednjih Slovenskih goric ostaja, saj jo uspešno nadaljujejo mladi strelci. Prihodnje leto bo prvenstvo lenarškega LGB 10. maja, organizator tekmovanja pa bo LD Dobrava.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.