Gremo veselo na Rakitno

Podelitev spričeval in podpis zaprisege mladih lovk in lovcev Zveze lovskih družin (ZLD) Ljubljana generacije 2022-23 je potekala v lovskem domu na Rakitni na lepo sončno dopoldne 10. junija. Z veliko udeležbo mladih lovcev v spremstvu svojih mentorjev je svečano slovesnost z Zdravljico pričel Lovski oktet Javornik pod vodstvom Florijane Žnidaršič.

Foto: Lado Bradač

Sledil je nagovor povezovalca prireditve mag. Janija Šalamona, predsednika Komisije za kulturo pri ZLD Ljubljana, ki je v nagovoru nanizal nekaj vzpodbudnih besed pomena lovske kulture in lovskih šeg.

V nadaljevanju sta predsednik ZLD Ljubljana mag. Lado Bradač in predsednik Komisije za izobraževanje Alojz Albreht v nagovoru poudarila, da je za mladimi lovci uspešno prehojena pot izobraževanja, ki so jo začeli s praktičnim delom z mentorjem v lovski družini in jo nadaljevali s teoretičnim delom vse do zaključka lovskega izpita. “Vsi skupaj smo lahko ponosni, ker pripadamo slovenski lovski organizaciji, ki v svetu uživa velik ugled,” je dejal Bradač.

Za popestritev svečanega dogodka je poskrbel poskrbel Pavel Nared, ki je prikazal svoje mojstrstvo z oponašanjem jelenjega rukanja. Ob zaključku dogodka je strokovni tajnik ZLD Ljubljana Franc Kerin udeležence seznanil s potekom izobraževanja: v prvem roku  je izpit opravljalo 30 pripravnikov in vsi so ga uspešno zaključili. Štirje tečajniki so imeli delno priznane izpite, ostali štirje pa bodo izpit opravljali v jesenskem roku. Najboljši štirje mladi lovci so prejeli praktične nagrade za odlično opravljeni lovski izpit. Dogodek pa se je zaključil s pesmijo lovskega okteta.

Mladi lovci, ta dan naj vas spominja na vse lepo, kar ste in boste še doživljali v naravi in skrbi za divjad. Bodite lovci s ponosom!

Alojz Albreht

Svečano slovesnost je popestril Lovski oktet Javornik pod vodstvom Florijane Žnidaršič. Video: Lado Bradač
Shrani permalink.

Comments are closed.