Za lovske pripravnike praktični napotki o orožju, optiki in varnosti na lovu

V okviru tradicionalnih Dnevov lovskega strelstva v strelskem centru Gaj na Pragerskem je Komisija za lovsko strelstvo in lovsko orožje 4. septembra za lovske pripravnike organizirala tudi sklop predavanj o lovskem orožju, optiki in varnosti na lovu.

Predavanje za lovske pripravnike na Dnevnih lovskega strelstva 2022 Foto: Gregor Bolčina

Predavanje o lovskem orožju, prilagojeno potrebam pripravnikov, ki se odločajo za nabavo prvega orožja, je pripravil Jernej Vute, puškarski mojster iz Maribora. O lovski optiki in primernosti posameznih modelov za različne vrste lova je spregovoril Teodor Štimec, o varnem ravnanju z lovskim orožjem pa je predaval predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje LZS Matija Janc.

Pripravniki so tako poleg pomoči, ki so jo nudili organizatorju pri izvedbi Dnevov lovskega strelstva, na primer pri zamenjavi tarč, izvedeli tudi nekaj praktičnih napotkov o orožju in optiki ter varnosti na lovu.

Skladno z navodili z izvajanje praktičnega in teoretičnega dela lovskega izpita je namreč predvideno, da se v času pripravništva v okviru praktičnega dela lovskega izpita pripravniki udeležijo najmanj dveh lovskih strelskih prireditev.

Gregor Bolčina

Foto: Gregor Bolčina
Shrani permalink.

Comments are closed.