Zaprisegli zasavski lovci generacije 2022

Z junijsko prireditvijo na gradu Bogenšperk so zaključili izobraževanje za lovski izpit zasavski lovci generacije 2022.

Foto: Matej Kokalj

Podpisa zaprisege in podelitve spričeval, ki že tradicionalno poteka v atriju gradu Bogenšperk, se je udeležilo štirinajst lovcev in lovk od skupno šestnajstih, ki so lovski izpit opravili v prvem roku.

Od dvajsetih prijavljenih na lovski izpit v letošnjem letu sta dva tečajnika odstopila od izobraževanja, dva tečajnika bosta ustni del zaključnega izpita ponovno opravljala v drugem roku, šestnajst pa jih je lovski izpit uspešno opravilo v prvem roku.

Na slovesni prireditvi so zadoneli lovski rogovi Zasavskih rogistov, prireditev je vodil član Komisije za izobraževanje ZLD Zasavje Franci Trebušak, nova lovka Eva Groznik pa je svojim lovskim tovarišem pred podpisom etičnega kodeksa prebrala zaprisego slovenskega lovca.

Mentorji, starešine, prijatelji, ki so spremljali nove lovce, so se po uradnem delu dogodka družili ob odličnem divjačinskem golažu, ki so ga pripravili lovci Lovske družine Šmartno pri Litiji. Vsem novim lovcem so bile izrečene mnoge čestitke in napotki za dobro delo in počutje, ki jih bodo spremljali skozi vso lovsko pot.

Andrej Miklavčič, strokovni tajnik ZLD Zasavje

Shrani permalink.

Comments are closed.