Marjan Gselman stari novi predsednik štajerskih lovcev

Na programsko volilnem zboru Lovske zveze (LZ) Maribor so za predsednika te največje območne lovske zveze v Sloveniji vnovič izvolili Marjana Gselmana iz Lovske družine (LD) Pobrežje – Miklavž, ki je to funkcijo opravljal že v prejšnjem mandatu.

Zborovanje so s kratkim nastopom popestrili lovski rogisti. Foto: Marjan Toš

Njegov protikandidat je bil Miran Daković iz LD Gaj nad Mariborom. Izvolili so tudi novi Nadzorni odbor, ki ga sestavljajo Edvard Goričan, Boštjan Lavuger, Silvo Pinter, Boris Rožman in dr. Marjan Toš ter Disciplinsko razsodišče LZ Maribor, v katerem bodo naslednja štiri leta delovali Andrej Marhold, Robert Erhatič, Alojz Gostenčnik, Franc Kraner in Vlado Šteinfelser.

Na zboru so po obširni obrazložitvi predsednika gospodarsko-finančne komisije Tomislava Kovačiča soglasno sprejeli in potrdili finančni načrt za prihodnje leto in programska izhodišča za mandatno obdobje 2021 – 2025. Veliko pozornosti bodo namenjali strokovnemu delu, izobraževanju, pridobivanju novih članov in projektnemu delu z mladimi.

Med osrednjimi nalogami dokončanje multimedijske ekološke učilnice

Med osrednjimi nalogami bo dokončanje sodobne multimedijske ekološke učilnice, ki bo namenjena učencem in dijakom. LZ Maribor bo tudi v bodoče negovala stike in sodelovala z zamejskimi lovci na avstrijskem Koroškem in s slavonskimi lovci v sosednji Hrvaški.

Marjan Gselman

Delegati so soglasno potrdili novi Upravni odbor za obdobje 2021 – 2025, v katerem bodo poleg predsednika Marjana Gselmana sodelovali še Borut Mithans kot podpredsednik ter člani Ivan Žižek (komisija za izobraževanje), Danilo Muršec (pravno statutarna komisija), Tomislav Kovačič (finančno gospodarska komisija), Franc Krivec (komisija za odlikovanja in priznanja), Slavko Štiberc (komisija za lovsko kulturo), Tomaž Golob (komisija za lovni turizem), Damir Koblar (komisija za stike z javnostjo in prireditve), Bojan Urbančič (komisija za lovsko strelstvo), Zdravko Brezovšek (komisija za lovsko kinologijo), Marjan Vernik in Uroš Lepej.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.