LD Dobrava: petdeset let zvestobe zeleni bratovščini

Na zadnjem letošnjem delovnem posvetu članov Lovske družine (LD) Dobrava iz Svete Trojice v Slovenskih goricah so spregovorili o uresničevanju letošnjega lovskoupravljavskega načrta in o urejanju nekaterih odprtih zemljiškoknjižnih razmer okoli lastnine LD Dobrava.

Ignac Senekovič, velika legenda in učitelj mladih lovcev v LD Dobrava, s spominskim priznanjem. Foto: Peter Rajniš

Vnovič so načeli spremembe v naravnem okolju, ki izredno negativno vplivajo na skromno številčnost male divjadi. Najslabše so razmere za fazane in poljske jerebice, ki so iz njihovega lovišča tako rekoč že povsem izginile. Skrbi jih tudi upadanje številčnosti srnjadi, s katero umno gospodarijo in del odstrela trofejnih srnjakov namenjajo lovnemu turizmu.

Orednja pozornost bo tudi v bodoče namenjena spremljanju razmer v okolju divjadi

Ker se občasno že pojavljajo divji prašiči, so zelo pozorni nad gibanjem te divjadi, ki lahko v kmetijskem prostoru povzroča veliko škodo. V LD bodo tudi v bodoče namenjali posebno skrb spremljanju razmer za divjad v naravnem okolju in ukrepom za izboljševanje življenjskih pogojev za ohranitev male divjadi.

Starešina tega 36-članskega kolektiva zelene bratovščine, ki je za uspešno delo prejel posebni certifikat kot ena najboljših slovenskih lovskih družin, Franc Slekovec, je podelil spominske značke in diplome za dolgoletno članstvo v lovski organizaciji.

Spominske značke za petdesetletno zvestobo

Za petdesetletno zvestobo zeleni bratovščini so spominske značke dobili Anton Šebart, Branislav Kavčič, Alojz Kuplen in Ignac Senekovič. Slednji velja za še zadnjo veliko lovsko legendo te LD in uživa med lovci velik ugled in spoštovanje. Kljub letom rad pride med lovske tovariše in občasno tudi priskoči na pomoč pri delovnih akcijah. Ignac je bil dolga leta izredno cenjen mentor mladih lovcev in se je izkazal kot odličen poznavalec razmer v lovišču. Svoje bogate praktične izkušnje je brez zadržka prenašal na številne generacije mlajših članov v LD Dobrava.

Marjan Toš

Certifikat zanesljivosti za LD Dobrava. Foto: Peter Rajniš
Shrani permalink.

Comments are closed.