Sestanek strokovnih tajnikov usposobljenih članic

Strokovni tajniki usposobljenih članic in predstavniki Lovske zveze Slovenije so se včeraj sestali na vsakoletnem delovnem sestanku v Preboldu.

 Foto: Jasna Kovačič Siuka

Delovanje Lovske zveze Slovenije in usposobljenih članic v tekočem letu, ki ga je zaznamovala problematika velikih zveri, je predstavil direktor Strokovne službe LZS Srečko Žerjav. Podal je tudi nekaj informacij o umiku šakala iz Uredbe o zavarovanih vrstah, o projektu LIFE Lynx, o afriški prašičji kugi ter o predlogu novele zakona o orožju. Podpredsednik LZS Ivan Malešič je povedal, da je v vlogi podpredsednika zadnjič na takšnem sestanku in se vsem prisotnim zahvalil za dobro sodelovanje v osmih letih.

Delo na posameznem strokovnem področju so predstavili odgovorna urednica revije Lovec Jasna Kovačič Siuka, strokovni sodelavec za ekologijo divjadi Gregor Bolčina, svetovalka za pravne zadeve mag. Nataša Oven, poslovna sekretarka Barbara Ložar in svetovalka za odnose z javnostmi Urša Kmetec. Strokovni tajniki usposoboljenih članico so na kratko opisali opravljeno delo, sodelovanje s strokovno službo ter nekatere pobude in predloge. Sestanku je sledil skupni lov, ki ga je pripravila LD Prebold. 

Podrobneje v decembrski številki revije Lovec.

 Foto: Jasna Kovačič Siuka

Foto: Urša Kmetec

Foto: Urša Kmetec

Foto: Barbara Ložar

Shrani permalink.

Comments are closed.