Liga LZS v kombinacijskem streljanju 2018

V soboto, 5. maja 2018, se je na strelišču Gaj – Pragersko končala liga v kombinacijskem streljanju, ki je obsegala štiri strelska tekmovanja in se jih je udeležilo enaintrideset strelcev. Rezultati ligaških strelskih tekmovanj so veljali tudi za izbor strelcev v strelsko ekipo Lovske zveze Slovenije, ki bo našo zvezo zastopala na 11. Evropskem prvenstvu v kombinacijskem streljanju, ki se bo letos odvijalo od 29. junija do 1. julija  2018 na strelišču Piancardato v Italiji. Po končanih ligaških tekmovanjih so prva tri mesta zasedli : 1. Boštjan Sadek (1511 točk), 2. Hlebš Matjaž (1502 točk), 3. Hlebš Nejc (1479 točk).

Pri uvrščanju strelcev v strelsko selekcijo LZS se je odštel najslabši rezultat tekmovalcev na eni od štirih tekem. Na temelju vseh postavljenih meril za izbor je bilo naposled izbranih deset strelcev, ki bodo zastopali barve LZS.

Izbrano ekipo strelcev LZS sestavljajo: Igor Pičulin, Mitja Kersnik, Bojan Urbančič, Janez Škrl, Boštjan Sadek, Miha Finkšt, Matjaž Hlebš, Nejc Hlebš, Bogdan Verdev in Marjan Sadek.

Podrobni rezultati strelcev z vseh tekmovanj Lige LZS so objavljeni na spodnjih povezavah:

EKIPA LZS 2018.xlsx

izbirne tekme 2018.xlsx

TEKMA 5.5.2018.pdf

Matija Janc,

predsednik komisije za lovsko strelstvo in orožje

selektor ekipe LZS

Shrani permalink.

Comments are closed.