Tretji dobrodelni ples Lovske zveze Slovenije

Lovska zveza Slovenije je v sodelovanju s Savinjsko-kozjansko zvezo lovskih družin Celje v petek, 14. oktobra 2016, v hotelu Celeia v Celju priredila tretji dobrodelni ples. Plesa se je udeležilo prek dvesto lovk in lovcev ter drugih gostov, ki so se družili s plemenitim namenom. Dobrodelni ples je namenjen zbiranju sredstev za solidarnostni Zeleni sklad Lovske zveze Slovenije, s katerim slovenska krovna lovska organizacija zagotavlja solidarnostno pomoč svojim lovkam in lovcem oziroma njihovim svojcem v izrednih življenjskih situacijah.

Slovenska lovska organizacija se ponaša z bogato tradicijo in raznoliko paleto dejavnosti, predvsem pa združuje blizu 21 tisoč članov v skupnem poslanstvu – ohranjanju narave. Poleg čuta za naravo lovci ohranjajo in negujejo vrednote, ki morda dandanes niso več tako samoumevne. Med njimi sta tudi pripadnost in tovarištvo, ki se mnogokrat zrcalita v dejanjih solidarnosti, s čutom za sočloveka. 

Organizatorji so sredstva zbirali z donacijami in dobrodelno dražbo na samem dogodku, ki je v celoti uspela in dosegla svoj namen, saj je bilo samo z dražbo zbranih prek 3500 evrov. Ples so s fanfarami slavnostno naznanili Savinjski rogisti, zbrane pa sta uvodoma nagovorila predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač in podpredsednik Savinjsko-kozjanske zveze lovskih družin Celje Maks Arlič. Predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač se je v svojem nagovoru zahvalil vsem, ki so se zbrali na dobrodelnem plesu in si nadeli značko gamsa. Ta ponazarja letošnji simbol dobrodelnosti, namenjen lovcu in njegovi družini, ki je pri lovu na gamsa izgubil življenje.

Ples je odprl predsednik Lovske zveze Slovenije s svojo soprogo, pridružili pa so se jima tudi drugi plesno razpoloženi pari. Podpredsednik Lovske zveze Slovenije in predsednik komisije za dobrodelno dražbo Ivan Malešič je predstavil Zeleni sklad ter se zahvalil sponzorjem in umetnikom, ki so prispevali donacije in umetniška dela za dobrodelno dražbo.

Donacije še vedno lahko prispevate na TRR: 02010-0015687097 NLB, d.d. Ljubljana; namen: donacija za Zeleni sklad LZS.

 Lovska zveza Slovenije se iskreno zahvaljuje naslednjim sponzorjem in donatorjem:

ELES, d.o.o.

Gorenjska gradbena družba d.d.

GH Holding d.d.

Tiskarna Evrografis, d.o.o.

AT Primožič Kranj, d.o.o.

Erico Velenje

Občina Podčetrtek

Turistična zveza Slovenije

Strojništvo Holc

Optium , d.o.o

PITT proizvodnja d.o.o.

Pomurski sejem d.d.

Ivan Stele, LD Domžale

Marjan Zaletel, LD Škofljica

LD Polhov Gradec

Gozdič d.o.o

Eurotas Hoteli

 

Lovska zveza Slovenije se iskreno zahvaljuje umetnikom in donatorjem, ki so prispevali dela in predmete za dobrodelno dražbo:

Stane Petrovič Čonč

Andrej Militarov

Franc Barbič

Branko Žunič

Jože Svetina

Oton Naglost

Ernest Bransberger

Marjan Zupančič

Stevan Djukić

Lovska družina Škale (Blaž Krebl)

Društvo šaleških likovnikov (Zirnada Biščič in Gabrijela Štajner)

Franc Smrkolj

Mirko Razboršek

Franc Čanč – Čebelarstvo Čanč

Podjetje Biomasa

LD Vransko

LD Luče

LD Kozje

Solida d.o.o.

Steklarna Rogaška

Mijošek vina

Kmetija Furlan

Posestvo Makovec

Hiša vin Emino

Kmetijska zadruga Metlika

Prodajalna Orbis Velenje

Grafika Soča

Krojaštvo Rožman

Avantura, trgovina z opremo za prosti čas

Euroton, d.o.o.

Thermana Laško

 

 Fotografije: mag. Štefan Vesel

 

 

Shrani permalink.

Comments are closed.