FOTO: Rezbarili v roževino in kost ter se preizkusili v rezbarjenju z motorno žago

Zveza lovskih družin (ZLD) Zasavje je 17. junija izvedla delavnico o rezbarjenju za ustvarjanje izdelkov z lovskim motivom.

Foto: Andrej Miklavčič

Udeleženci brezplačne delavnice, ki je potekala v okviru razpisa LZS za usposobljene članice, so se zbrali pri lovskem domu Lovske družine (LD) Šentlambert, kjer so pod mentorstvom priznanega ustvarjalca Štefana Gorenčiča izdelovali izdelke iz jelenje roževine in iz kosti. Za prvo izkušnjo rezbarjenja z motorno žago pa je poskrbel zasavski lovec in ljubiteljski rezbar Jože Smrkolj.

Enajst udeležencev delavnice se je po uvodni predstavitvi obeh mojstrov o materialu, orodju in tehnikah zagreto lotilo ustvarjanja. Vsi so se strinjali z mnenjem udeleženca, da gre za eno najzanimivejših delavnic, kar so se jih udeležili v okviru izobraževanj LZS. Kar nekaj zaslug za odlično izvedbo delavnice ima LD Šentlambert, ki je poskrbela tudi za dobro počutje udeležencev.

Poleg spoznavanja osnov rezbarske umetnosti je bil pomemben cilj delavnice dobrodelnost, saj bo del izdelkov prodan na dražbi na dobrodelnem plesu LZS. Zbrana sredstva pa bodo preko Zelenega sklada LZS namenjena pomoči potrebnim lovcem ali njihovim svojcem.  

Shrani permalink.

Comments are closed.