Le še nekaj dni do zaključka javnega natečaja za izbor fotografij prostoživečih živali!

Lovska zveza Slovenije je v Lovcu 5/2023 objavila razpis za Javni natečaj za izbor fotografij  prostoživečih  živali za koledar LZS 2024 in pogoje sodelovanja. Fotografije sprejemamo preko WeTransfer na e-naslov lovec@lovska-zveza.si do vključno četrtka, 1. junija.

Na predpisan način smo na natečaj že prejeli fotografije 20 avtorjev. Vse, ki še nameravate poslati svoje fotografije, opozarjamo na skrajni rok zaključka natečaja in vas vabimo, da to storite čim prej.

Ob tej priložnosti ponovno objavljamo pogoje sodelovanja:

Kako poslati fotografije

Kandidati pošljejo svoje najboljše fotografije prek WeTransfer (www.wetransfer.com), vendar največ deset izbranih in ostrih fotografij v formatu jpg, velikosti od 2 do 4 MB in v resoluciji najmanj 300 dpi. Vsaka fotografija mora biti poimenovana z imenom in priimkom avtorja (npr. Janez Jager), z latinskim (znanstvenim) imenom živali (npr.: volk = Canis lupus) in rimsko številko meseca nastanka (npr. marec = III). Fotografije, ki jih boste poslali na natečaj, ne smejo biti prej objavljene še nikjer drugje. Kandidati jamčite, da so poslane fotografije vaša lastna in izvirna avtorska dela.

Priložite tudi dopis s svojimi osebnimi podatki (ime in priimek, naslov, telefonska številka, matična številka občana, davčna številka, številka transakcijskega računa in ime banke, kjer je odprt). Ne pozabite dodati seznama poslanih in poimenovanih avtorskih fotografij.

Izbor najboljših fotografij

Po zaključku natečaja bo prispele fotografije pregledala komisija, ki bo izbrala trinajst najustreznejših sezonskih fotografij prostoživečih živali, ki bodo uvrščene v koledar Lovske zveze Slovenije za prihodnje leto.

Nagrade in avtorske pravice 1. nagrada: 500 evrov 2. nagrada: 300 evrov 3. nagrada: 200 evrov

Preostale izbrane fotografije za koledar bomo honorirali po ceniku Lovske zveze Slovenije. Ob fotografijah bodo objavljena imena in priimki avtorjev.

Lovska zveza Slovenije     

Shrani permalink.

Comments are closed.