Strelski vikend LZS

V Novi Gorici se je 13. maja, v deževnem vremenu odvijalo tretje kolo odprtega prvenstva Lovske zveze Slovenije za veterane in superveterane, v nedeljo 14. maja pa na strelišču v Pragerskem prva izbirna tekma za ekipo LZS , ki bo zastopala LZS na evropskem prvenstvu.

Foto: Matija Janc

Med veterani je 1. mesto zasedel Janez Škrlj, 2. mesto Tomaž Korošec in 3. mesto Boštjan Soklič. Med superveterani je 1. mesto zasedel Rutko Mlinarič, 2. mesto Francelj Stanislav in 3. mesto Anton Hudernik

Foto: Matija Janc
Nova Gorica, 13. 5. 2023 – veterani
Nova Gorica, 13. 5. 2023 – superveterani

Tretje kolo lige veterani in super veterani se ne bo štelo v skupno razvrstitev, ker so bili pogoji zaradi vremena slabi. Organizatorju ZLD Nova Gorica bi se zahvalil za izredno dobro speljano prireditev, žal pa na vreme ne morejo vplivati.

Foto: Matija Janc

V nedeljo 14. maja se je na strelišču Pragersko odvijala prva izbirna tekma. Skupno število tekmovalcev je bilo 22, od tega je bilo šest strelcev Hrvaške lovske zveze (HLS), ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo.

Pragersko, 14. 5. 2023 – izbirna tekma

Zaradi vremenskih razmer so se streljali samo golobi, ker je bila na strelišču za kroglo prevelika količina vode.

Foto: Matija Janc

Po končanem tekmovanju je psihoterapevtka in lovka Tanja Breznik pripravila predavanje o psihološki pripravi na strel za strelce in sodnike.

Foto: Matija Janc

Matija Janc, predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje

Shrani permalink.

Comments are closed.