Spoštovane lovke in lovci!

Inšpekcija za lovstvo in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sta prejela številne prijave, da se v lovskih domovih in kočah krši ukrepe vlade, ki prepovedujejo vsakršno zbiranje in združevanje ljudi. Tudi Lovska zveza Slovenije je bila opozorjena na nekatere primere.

Foto: Urša Kmetec

Do lovcev je marsikdo kritičen, zato moramo biti še posebej previdni. Dejstvo je, da organizacija zakuske ali druženja ne sodijo v okvir javne službe!

Poostren nadzor v lovskih domovih in kočah

Iz navedenih razlogov lovska inšpekcija v času trajanja razglasitve epidemije in sprejetih ukrepov za zajezitev le-te in trajanja skupnih lovov, t. j. do 31. 1. 2021 napoveduje poostren nadzor v lovskih domovih in kočah. V primeru neposredno zaznanih kršitev, bo lovska inšpekcija tudi sankcionirala kršitelje.

Skupinski lovi so dovoljeni, a z upoštevanjem varnostne razdalje 1,5 metra in uporabo zaščitne maske. Prepovedano je druženje po lovu ali pred njim, zato Lovska zveza Slovenije odsvetuje organizacijo skupnih lovov, če ni mogoče zagotoviti ustreznih pogojev in preprečiti širjenja virusa.

Verjamemo, da je večini lovcev v interesu, da bomo lahko tudi v bodoče, kljub zaostrenim razmeram zaradi epidemije, opravljali vse nujno potrebne aktivnosti v lovišču, seveda v okviru javne službe.

Spoštovanje priporočil NIJZ

Zato od vseh lovcev pričakujemo, da bodo spoštovali priporočila NIJZ in s tem varovali prenekaterega našega člana, ki sodi v rizično skupino, poleg tega pa bomo s takšnim ravnanjem varovali tudi naše solovce in naše bližnje družinske člane. Ne želimo si, da bi se zgodil primer množične okužbe znotraj članov društva.

Se pa ob tem zahvaljujemo vsem, ki ste dosledno spoštovali priporočila in opozarjali, da je nujno  tudi v primeru opravljanja javne službe upoštevati ukrepe. Velika večina se zaveda tveganja oziroma nevarnosti okužbe in svoje lastne odgovornosti.

Dober pogled in ostanite zdravi!

Lovska zveza Slovenije

nazadnje urejeno: 30. 11. 2020

Shrani permalink.

Comments are closed.