Zadnje slovo od Dava Karničarja

V lovskem domu Lovske družine Jezersko je 18. septembra potekala lovska žalna seja LD Jezersko za pokojnim članom LD Jezersko Davom Karničarjem.

S trenutkom gorske tišine so se lovci, člani LD Jezersko poklonili in poslovili od Dava Karničarja, ki je bil 20 let aktivni član Lovske družine Jezersko, 10 let pa je opravljal tudi uradno državno dolžnost lovskega čuvaja za lovišče LD Jezersko.

Na žalni seje je strešina Franc Ekar poslednjič zahvalil Davu za trud in vloženo skrbno delo v LD in opisal  delo in lovske zasluge Dava Karničarja, ki je bil vseskozi zavzet in aktiven član LD. Živel je z skrivnostmi gozda in narave. Bil velik domoljub, tradicionalist in patriot, obenem tudi nadpovprečno zaljubljen v jezerske gore in rodno Jezersko.

Prav med lovci je iskal in našel največ svojega duhovnega miru. Več kot dvajset let pa je tudi strokovno in aktivno, operativno sodeloval pri izvedbi vseslovenskega poletnega lovskega veleslaloma na Skutinem ledeniku. Bij je tudi izjemen predavatelj mladim, najmlajšim šolarjem o naravi, gozdu, rastlinju in favni.

Davo se je tako kot eden največjih Slovencev ekstremnih smučarjev, alpinistov in gorskih reševalcev in tudi kot velik lovec priključil velikim pokojnim pokončnim lovcem, alpskim smučarskim in gorsko reševalnim  legendam: Janezu Štefetu, Tinetu Muleju, Ricardu Cassinu.

Po žalni seji so člani LD odšli na Jezersko in izrekli sožalje njegovi družini in drugim najbližjim ter se še zadnjič poklonili in poslovili od Dava Karničarja.

Franc Ekar, LD Jezersko

Shrani permalink.

Comments are closed.