“Včasih, ko v Grapi prespim” na knjižni polici vsakega lovca

V nabito polni galeriji Kinogledališča Tolmin sta Lovska zveza Slovenije in Lovska družina Ljubinj v petek, 15. februarja, predstavili knjigo “Včasih, ko v Grapi prespim” avtorja Jožeta Lebana – Droljča.

“Jože izida svoje knjige žal ni dočakal. A ko odpremo knjigo, ko se potopimo v njegove zgodbe in besede, pred nami slikovito zaživita Tolminska in Baška Grapa, Jožetova doživetja, njegove lovske zgodbe, njegovo pronicljivo opazovanje narave in živali, njegovo poznavanje človeških značajev,” je na predstavitvi dejal podpredsednik Lovske zveze Slovenije mag. Aleš Klemenc.

Knjiga “Včasih, ko v Grapi prespim”, ki je izšla kot 41-ta v zbirki Zlatorogova knjižnica, od konca lanskega leta stoji na knjižni polici vsakega slovenskega lovca. Zbirka pa je prava posebnost, kajti v svetu ni podobnih knjižnih zbirk, ki bi med lovce vztrajno, že 45 let prinašale gradivo za izpopolnjevanje članov.

Poleg predstavitve knjige in njenega avtorja so bile na ogled še ilustracije, ki jih je za knjigo prispeval avtor Milan Samar, za glasbeno popestritev dogodka pa je poskrbela vokalna skupina Snežet.

Foto: Barbara Ložar

Shrani permalink.

Comments are closed.