Vabilo k ustvarjanju fotogalerije

Spoštovane lovke, lovci in drugi ljubitelji narave,

vabimo vas, da s svojimi fotografijami pomagate ustvarjati fotogalerijo na spletni strani LZS, v zavihku Delo z mladimi.

V poštev pridejo izvirni posnetki iz živalskega in rastlinskega sveta, lovskih opravil, lovskih naprav in pripomočkov, lovskih psov, bolezenskih sprememb in poškodb pri divjadi, sledove prisotnosti divjadi v okolju …; dobrodošli so tudi fotografski utrinki, ki se nanašajo na lovsko kulturo, vplive človeka na naravno okolje, ipd.

Za izmenjavo in uporabo slikovnega gradiva

Fotoglarija poleg ogledovanja zanimivih posnetkov omogoča izmenjavo in uporabo slikovnega gradiva za predstavitve pomena in vloge lovstva različnim starostnim skupinam mladih in drugi zainteresirani javnosti. Fotografije so prosto dostopne, izvor pa dokazuje logotip (»zlatorogec« v levem zgornjem kotu) in začetnica imena in priimek avtorja (v desnem spodnjem kotu).

Za objavo v fotogaleriji pridejo v poštev fotografije v formatu JPG, v nezmanjšani resoluciji (velikosti najmanj 1200 pixlov), njihova vsebina pa mora biti v skladu s pričakovanimi lovsko-etičnimi standardi. Fotografija mora biti opremljena z naslovom in podatki o avtorju.

S posredovanjem fotografij v »fotogalerijo Mladi in lovstvo« se avtor odpoveduje avtorskemu honorarju in se strinja z njihovo uporabo za različne oblike seznanja mladih z naravo in lovstvom.

Skrbnik fotogalerije je Komisija mladi in lovstvo, ki si na predlog urejevalca spletne strani pridržuje pravico zavrniti objavo lovsko neetičnih ali drugih splošno moralno nesprejemljivih prizorov.

Komisija Mladi in lovstvo pri LZS, zanjo: Marko MALI, l.r.

Srnjak z rogovjem v “mahu” – Foto: Marko Mali

Shrani permalink.

Comments are closed.