5. Dobrodelni ples Lovske zveze Slovenije z rekordnim izkupičkom

Udeleženci 5. Dobrodelnega plesa Lovske zveze Slovenije, ki je potekal v petek, 1. februarja, v Moravskih Toplicah, so se izkazali z izjemno dobrodelnostjo in rekordnim dosežkom.

S sodelovanjem na dobrodelni dražbi so namreč skupaj prispevali kar 6.701 € sredstev za solidarnostni Zeleni sklad LZS, s katerim so priskočili na pomoč lovskemu tovarišu v izredni življenjski situaciji, ki je se je huje poškodoval pri kolesarjenju.

Že tradicionalni dobrodelni ples, ki se ga je udeležilo 250 ljudi, je tokrat gostila Zveza lovskih družin Prekmurje. Gostiteljev si ne bi mogli bolje izbrati, kajti letošnje leto je prekmursko leto; 6. avgusta bo namreč minilo 100 let odkar je bilo Prekmurje v skladu s sklepom pariške mirovne konference priključeno tedanji Kraljevini SHS. Prekmurski Slovenci so takrat prvič v zgodovini lahko zaživeli skupaj z matičnim narodom.

Začetek 5. Dobrodelnega plesa so slavnostno naznanili Prekmurski rogisti. Za plesno glasbo in dobro razpoloženje je na ta posebni večer skrbel Narodno-zabavni ansambel Horizont, na cimbale pa je igral Andi Sobočan.

Udeležence so nagovorili predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač, direktor Term 3000 Igor Majdič in predsednik Zveze lovskih družin Prekmurje Ludvik Rituper. Podpredsednik Lovske zveze Slovenije in predsednik organizacijskega odbora Dobrodelnega plesa Ivan Malešič je predstavil Zeleni sklad in se zahvalil vsem, ki so v dober namen prispevali umetniška dela, lovska doživetja in različne dražbene predmete. Rekordni znesek, zbran z dobrodelno dražbo, bo skupaj z donacijami številnih podjetij in posameznikov še višji.

Reportaža z dogodka bo objavljena v marčevski številki Lovca.

Foto: Jasna Kovačič Siuka

Shrani permalink.

Comments are closed.