Cafoodest z lovskim pridihom

Cafova ulica je konec minulega leta že tretjič postala prizorišče uličnega kuharskega tekmovanja, ki mu sami pravijo kar božični kulinarični vrtiljak.

Z uličnimi prigrizki, ki izvirajo iz prehrambne tradicije Maribora in okolice, se je predstavilo sedem skupin študentov Višje šole za gostinstvo in turizem ter dijakov mariborske srednje gostinske šole in IC Piramida. Dvodnevni dogodek je popestril praznično dogajanje in je bil tudi v znamenju zelene bratovščine.

V znamenju lovske kulinarike in lovske kulture

Tokratno kulinarično rdečo nit Cafoodfesta je namreč navdihnila Lovska zveza Maribor, ki je v sodelovanju z Višjo šolo za gostinstvo in turizem izvirno in posrečeno opozorila na sodobno lovstvo in na uporabo divjačinskega mesa. Med drugim je s stojnic dišalo po pečeni krvi, divjem prašiču z domačim kimčijem, po pohorski juhi, žgancih s peno kislega mleka in ocvirki, skupina študentov iz Bele krajine je pripravljala divjačinski golaž z metliško črnino.

Vse torej v znamenju lovske kulinarike. Uvod v pravi čarobni večer je bila milozvočna pravljična impresija z zvenom lovskih rogov. Nastopili so rogisti LZ Maribor in ogreli dlani obiskovalcev. S tem lovsko – kulturno in lovsko-kulinarično obarvanim prazničnim večerom je mariborska LZ napovedala drugačno promocijo lovstva na mariborskem območju. Decembra letos bo LZ Maribor pripravila še obsežnejši program, sta vidno zadovoljna povedala predsednik LZ Maribor Marjan Gselman in Damir Koblar, mladi član UO LZ Maribor, ki je začrtal projekt in pri realizaciji tesno sodeloval z omenjeno šolo.

M.T.

Praznični utrip iz Cafove ulice so popestrili mariborski lovci (Foto: Marjan Toš)

Na Cafoodestu je zadišalo po lovskih dobrotah (Foto: Božidar Kunej)

Shrani permalink.

Comments are closed.