Dušanova zvestoba zelenemu kroju

Osemdesetletnico življenja je praznoval dolgoletni in ugledni koroški lovec in lovski funkcionar Dušan Jukič.

Njegova lovska pot je bila izjemno razgibana in ustvarjalno bogata. Poleg številnih odgovornih nalog v Lovski družini Jamnica  iz Prevalj je bil Dušan dolga leta funkcionar v nekdanji skupni Zvezi lovskih družin Maribor, ki je pred ustanovitvijo samostojne Koroške lovske zveze leta 2001 povezovala in združevala tudi lovske družine iz Koroške.  

Aktivno je deloval tudi v organih Lovske zveze Slovenije, v katerih se je vseskozi zavzemal za trdnejše čezmejno sodelovanje lovskih organizacij in še posebej za krepitev stikov s Klubom prijateljev lova iz Celovca, ki združuje slovenske zamejske lovce na avstrijskem Koroškem. Dušan je postal njihov častni član in še danes rad pomaga pri utrjevanju stikov med lovci na tej in oni strani meje.

Za  predano lovsko udejstvovanje na vseh področjih je Dušan Jukič  prejel visoka odlikovanja Lovske zveze Slovenije ter priznanja  in plaketo Lovske zveze Maribor, Koroške lovske zveze in Kluba prijateljev lova iz Celovca.

Kljub letom še zaide na lovske poti, bogato lovsko znanje pa prenaša tudi mlade, ki jim je lahko zgled poštenega in etičnega odnosa lovcev do narave in divjadi.

M.T.

Dušan Jukič (tretji z leve) v družbi koroških lovskih prijateljev iz KPL Celovec (na sredi je peti z leve predsednik KPL Mirko Kumer – Fric v lovskem kroju) na Uršlji gori. Foto: Franc Rotar

Lovska prijatelja na Peci, 2018

Shrani permalink.

Comments are closed.