Maistrovci med lovci

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Lenart je 26. maja pripravilo  že 19. tradicionalni vseslovenski pohod Zveze veteranov vojne za Slovenijo „Po poti od generala Maistra do Osamosvojitve – Sveta Trojica 2018“. Veliko množico pohodnikov iz vse Slovenije (med njimi je bilo tudi lepo število članov zelene bratovščine)  sta nagovorila in pozdravila predsednik OZ VVS Lenart Andrej Kocbek in trojiški župan Darko Fras. Slavnosti govornik je bil podpredsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Venčeslav Ogrinc. Pohodniki so v prekrasnem  sončnem vremenu prehodili   9-kilometrsko  pot po slikovitih osrednjih Slovenskih goricah  v smeri Sveta Trojica–Verjane–Osek–Sveta Trojica. Med potjo  so se srečali tudi s predstavniki zelene bratovščine.  Njihov prvi postanek z  krajšim odmorom za okrepčilne napitke je bil namreč kar pri lovskem domu v Dobravi. Tam se veterani vojne za Slovenijo radi ustavljajo, sicer pa je bil ta lovski dom med vojno za Slovenijo leta 1991 trdna in varna postojanka lenarških teritorialcev.

M.T.

Fotografija: Postanek veteranov vojne za Slovenijo  pri lovskem v Dobravi (Foto: Marjan Toš)