Svečana prisega mladih lovcev LZ Maribor  

Pri lovskem domu na Velki v Slovenskih goricah je bila svečana podelitev spričeval z lovsko prisego mladih lovcev, ki so končali letošnje izobraževanje pri Lovski zvezi (LZ) Maribor. Kot je povedal predsednik LZ Marjan Gselman, so zadovoljni z učnim uspehom, predvsem pa z odgovornim  odnosom  »zelencev« do divjadi in narave, ki so ga izkazali med izobraževanjem.  »Bodite lovci s ponosom, ne sramujte se lovskega kroja in zelenega klobuka. Predvsem pa pozabite na lov zaradi  trofej, pač pa  vedno  in povsod delajte v dobro in za korist divjadi«, jim je dejal pred svečano zaprisego ter jim zaželel veliko uspešnih lovskih poti.

Vodja izobraževanja mag. Ivan Žižek je povedal, da je letošnje šolanje lovskih pripravnikov končalo 35 kandidatov in da je bila povprečna ocena 3,92.  Pri pripravnikih se vedno bolj odraža solidno predznanje, ki ga dobijo od svojih mentorjev v lovskih družinah med opravljanjem praktičnega dela lovskega izpita. Najboljši slušatelj letošnje generacije je bil Timi Koziker iz LD Radlje s povprečno oceno 4,79 pred Denisom Podgornikom iz LD Puščava (4,74), Tjašo Šela iz Črešnjevca (4,58), Samom Šlausom iz Puščave (4,58) in Željkom Motalnom  iz Slovenske Bistrice (4,53). Po podelitvi spričeval so mladi lovci še svečano prisegli, da bodo vedno in povsod sledili  etičnim načelom slovenskega lovskega kodeksa. V kulturnem programu so nastopili  rogisti LZ Maribor pod vodstvom maestra Marjana Goloba, mladi lovci pa so se  nato skupaj s predavatelji, mentorji in  starešinami lovskih družin zadržali še na sproščenem družabnem srečanju, ki ga je pripravila LD Velka pod vodstvom Franca Omana.

M.T.

 

Fotografija: Timi Koziker iz LD Radlje ob Dravi  (desno) je bil najboljši  pripravnik letošnje generacije na izobraževanju v Mariboru. Ob njem vodja izobraževanja in predsednik komisije za izobraževanje pri LZS mag. Ivan Žižek (Foto: Marjan Toš)

 

Shrani permalink.

Comments are closed.