Razvitje prapora ZLD Ptuj-Ormož

V nedeljo,18. marca 2018, je v restavraciji Pano na Kidričevem potekalo več prireditev, in sicer:

  • občni zbor OZUL Ptujsko-Ormoškega LUO,
  • predavanje – pregled odvzema LUO za leto 2017,
  • razvitje prapora ZLD Ptuj-Ormož.

Upravljavci lovišč so na občnem zboru opravili pregled opravljenega dela za minulo leto, sprejeli finančni načrt za leto 2018 in opravili vse potrebne aktivnosti zbora. Svoje minulo delo so ocenili kot uspešno, strokovno in temeljito.

V nadaljevanju so ob prisotnosti več kot 300 lovcev opravili skupno analizo odvzema po posameznih vrstah in predstavili plan za tekoče leto.

V nadaljevanju je ZLD Ptuj-Ormož opravila razvitje svojega prvega prapora. Donacije za prapor so prispevali vse članice ZLD in posamezni lovci ter boter. Simbol prapora sta jerebičji par v zeleni in zlati barvi, kar je tudi barva krovne organizacije. Jerebičji par simbolizira trajnost in zvestobo, okrašen z božjim drevesom, ki simbolizira Sv. Huberta in boginjo Diano. Prapor je prevzel praporščak Frančišek Petrena, ki je, skladno z običajem, pred prevzemom podal svojo zaobljubo.

Slavnostni govornik je bil predsednik LZS, mag. Lado Bradač, ki je poudaril pomen in simbol prapora za sleherno organizacijo. V kulturnem programu so sodelovali rogisti ZLD Ptuj-Ormož, ki so ob svoji osnovni dejavnosti prikazali še več sposobnosti – tako zborovsko petje in kot tudi igranje na različne inštrumente.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem tako upravljavcem lovišč, članicam ZLD in vsem donatorjem ter botru pri razvitju prapora. Več podrobnosti bomo videli v oddaji Dober pogled, ki je naša oddaja o lovstvu.

Hvala in dober pogled.

Dr. Srečko Felix Krope,

predsednik ZLD Ptuj-Ormož

Shrani permalink.

Comments are closed.