Za nami je izjemno uspešen 4. Dobrodelni ples Lovske zveze Slovenije

Lovska zveza Slovenije je v petek, 27. oktobra 2017, priredila že četrti Dobrodelni ples. Plesa v gostilni in restavraciji Avsenik »Pri Jožovcu« v Begunjah na Gorenjskem se je udeležilo kar 220 ljudi, ki so prisluhnili dobremu namenu organizatorjev, z donacijami in dobrodelno dražbo na samem dogodku pa je bilo zbranih največ sredstev do sedaj.

Dobrodelni ples je namenjen zbiranju sredstev za solidarnostni Zeleni sklad Lovske zveze Slovenije, s katerim Lovska zveza Slovenije zagotavlja solidarnostno pomoč svojim lovkam in lovcem oziroma njihovim svojcem v izrednih življenjskih situacijah. Soorganizacijo letošnjega plesa je prevzela Zveza lovskih družin Gorenjske, saj lahko na ta način območna zveza osrednjo lovsko dobrodelno prireditev približa svojim članom in se obenem predstavi celotni slovenski lovski javnosti.

4. Dobrodelni ples so s fanfarami slavnostno naznanili Bohinjski rogisti. Zbrane udeležence so nagovorili predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač, predsednik Zveze lovskih družin Gorenjske, Peter Belhar, ter podpredsednik Lovske zveze Slovenije in predsednik organizacijskega odbora, Ivan Malešič. Predsednik Lovske zveze Slovenije, mag. Lado Bradač, se je v svojem nagovoru zahvalil vsem, ki so se zbrali na Dobrodelnem plesu in nosijo značko divjega petelina, ki je v tem letu simbol dobrodelnosti. Izpostavil je, da so lovci tovariši in imajo čut za dobrodelnost, kar dokazuje tudi izjemno velika deležba. Predsednik Zveze lovskih družin Gorenjske, Peter Belhar, je priložnost izkoristil za zahvalo vsem, ki so s svojim delom, časom in sodelovanjem pomembno prispevali k uspešni izpeljavi dogodka. Podpredsednik Lovske zveze Slovenije in predsednik komisije za dobrodelno dražbo Ivan Malešič pa je v svojem nagovoru je zbranim predstavil Zeleni sklad in se iskreno zahvalil vsem umetnikom in sponzorjem, ki so se odzvali klicu na pomoč ter prispevali donacije in umetniška dela za dobrodelno dražbo. Zeleni sklad je prav zaradi dobrodelnih plesov lahko namreč namenil denarno pomoč najbolj potrebnim in tako je letos že pomagal dvema lovcema v Ljubljani in Ribnici, ki jima je pogorel dom. »Empatija ni dovolj, treba je pomagati,« je strnil misli in pozval goste k čim aktivnejši dražiteljski aktivnosti. 

Ples je odprl predsednik Lovske zveze Slovenije, mag. Lado Bradač, s svojo soprogo, pridružili pa so se jima tudi drugi plesno razpoloženi pari, ki so ves večer skrbeli za polno plesišče. Dogodek je povezoval David Ahačič, za plesno glasbo in dobro razpoloženje je poskrbel priznani ansambel Veseli svatje, prisluhnili pa smo lahko tudi imenitnim glasbenim gostom – violinistki Alenki Maier Popov, violistu Iliji Popovu ter pianistki Vlasti Doležal Rus z nežnimi melodijami Schubertove Podoknice, znamenitim Gardelovim tangom Por una cabeza ter in Čardašem Vittoria Montija. Za izborno kulinariko je poskrbela uigrana ekipa gostilne in restavracije Avsenik iz Begunj.

Nekaj po polnoči je podpredsednik Lovske zveze Slovenije in predsednik komisije za dobrodelno dražbo Ivan Malešič udeležencem plesa naznanil, da je dražba odlično uspela. Organizatorji so sredstva zbirali z donacijami in dobrodelno dražbo na samem dogodku, ki je v celoti uspela in dosegla svoj namen, saj je bilo samo z dražbo zbranih skoraj 6.000 evrov, kar je najboljši dosežek do sedaj. Skupaj z donacijami pa bo zbrani znesek znašal še več. Podpredsednik Lovske zveze Slovenije je goste, umetnike in sponzorje ob zahvali pozval, da se naslednje leto ponovno srečajo in (z)družijo z dobrim namenom na že petem Dobrodelnem plesu.

Z Zelenim skladom Lovska zveza Slovenije zagotavlja solidarnostno pomoč svojim lovkam in lovcem oziroma njihovim svojcem v izrednih življenjskih situacijah. Med lovci veljata posebna solidarnost in tovarištvo, zato želi Lovska zveza Slovenije kot krovna lovska organizacija pomagati svojim lovskim tovarišem in njihovim družinskih članom v stiski. To dejstvo je lahko v ponos vsem umetnikom, ki so in bodo prispevali svoja dela za uspešno dražbo, številnim donatorjem, ki so dogodek podprli, organizatorjem prireditve in ne nazadnje vsem udeležencem dosedanjih dobrodelnih plesov LZS. 

Slovenska lovska organizacija se ponaša z bogato tradicijo in raznoliko paleto dejavnosti, predvsem pa združuje več kot 21 tisoč članov v skupnem naravovarstvenem poslanstvu. Poleg čuta za naravo lovci negujejo, ohranjajo in cenijo vrednote, ki dandanes morda niso več tako samoumevne. Vrednote, kot sta pripadnost in tovarištvo, ki se mnogokrat zrcalita v dejanjih solidarnosti in čutu do sočloveka. 

Shrani permalink.

Comments are closed.