Vabilo na dneve odprtih vrat: predstavitev energetskih in okoljskih naložb

Nekatere planinske koče v Sloveniji so že izvedle raznovrstne energetske in okoljske naložbe, ki v veliki meri zmanjšujejo negativne vplive teh objektov na okolje. V okviru projekta Energetsko in okoljsko učinkoviti objekti od gora do dolin, ki ga v partnerstvu s Cipro Slovenija izvaja Planinska zveza Slovenije, bodo nekatere naložbe predstavljene tudi na dnevu odprtih vrat. Projekt sofinancira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad.

Dan odprtih vrat bo v soboto, 15. julija 2017, na planinskih kočah:

– Dom na Menini planini (PD Gornji Grad),

– Domžalski dom na Mali planini (PD Domžale),

– Koča na Planini pri Jezeru (PD LPP).

Vodena predstavitev okoljsko-energetskih naložb v teh planinskih kočah bo ob 11. in 15. uri.

Obiskovalci bodo lahko na dnevu odprtih vrat izvedeli več o značilnostih in učinkih teh naložb. Za te informacije in podatke bodo na voljo predstavniki planinskih društev, ki so lastniki planinskih koč. V največji meri so te naložbe male biološke čistilne naprave, toplotna izolacija fasade in streh, leseno zunanje stavbno pohištvo, pridobivanje elektrike prek obnovljivih virov energije ter manjši ukrepi za zmanjšanje porabe energije in vode. Obiskovalce bodo na kočah pogostili z brezplačnim čajem.

V Domžalskem domu na Mali planini bo sočasno ob 11. uri predavanje Energenti in preprosti energetski ukrepi v stavbah, namenjeno vsem lastnikom objektov, od planinskih koč do lastnih hiš oz. stanovanj. Po predavanju bo energetski svetovalec mreže ENSVET Patricjo Božič na voljo tudi za vprašanja posameznikov.

Dan odprtih vrat bo znova v soboto, 16. septembra 2017, na istih planinskih kočah.

Prijazno vabljeni!

Vabilo LZS k sodelovanju je objavljeno na spodnji povezavi:

http://www.lovska-zveza.si/news/250/lzs/informacije/novice

Shrani permalink.

Comments are closed.