LPZ Medvode praznuje 40 let delovanja

»Slovenec sem« je naslov razstave fotografij Lovskega pevskega zbora Medvode, ki je na ogled v Zlatorogovi galeriji Lovske zveze Slovenije. Izbrane fotografije predstavljajo pregled štirih desetletij delovanja zbora.

Skozi 40-letno tradicijo delovanja je LPZ Medvode organiziral številne samostojne koncerte, sodeloval na koncertih doma in v tujini, redno se je udeleževal vseslovenskega srečanja lovskih pevskih zborov in rogistov, prirejal razstave, izdajal publikacije, do sedaj pa so izšle tudi tri avdio kasete in dve zgoščenki. Druga, ki so jo naslovili »Slovenec sem« ravno ob 40-letnici delovanja, ob tej priložnosti pa so izdali tudi zbornik. Razstavo fotografij so na Lovski zvezi Slovenije slavnostno odprli 15. septembra, obogatili pa so jo s svojim nastopom, pod vodstvom Viktorja Zadnika. Zbrane sta nagovorila predsednik LZS mag. Lado Bradač in predstavnik LPZ Medvode Branko Celar.

Lovski pevski zbor Medvode (LPZ Medvode) je kot društvo leta 1976 ustanovila takratna Lovska družina Medvode, organizacijsko pa zbor deluje v okviru Kulturnega društva Simon Jenko Medvode. V LPZ Medvode vseskozi prepeva 20 pevcev s pevskim repertoarjem slovenskih skladateljev, posegajo pa tudi po skladbah tujih skladateljev. V programih nastopov je zaslediti značilne pesmi z lovsko tematiko, saj na ta način zbor neguje tradicionalno slovensko zborovsko pesem in prispeva k ohranjanju kulturnih vrednot in lovske pevske dediščine. LPZ Medvode razvija različne kakovostne projekte, ki so pomembni za splošni kulturni razvoj in razvoj zborovskega petja ter skrbi za kulturno pevsko promocijo tako v Sloveniji kot v tujini. Z organizacijo raznolikih kulturnih dogodkov skrbi za širšo dostopnost kulturnih vsebin.

Za svoje dolgoletno neprekinjeno pevsko poslanstvo in izjemne dosežke je bil LPZ Medvode nagrajen s številnimi priznanji občine Medvode ter Lovske zveze Slovenije. Večina članov LPZ Medvode je že prejelo zlate Gallusove značke za več kot dvajsetletno zborovsko petje, posamezniki pa najvišja kulturna priznanja občine.

Shrani permalink.

Comments are closed.