Otvoritev novih pisarniških prostorov Lovske zveze Koper

Na deževno soboto, 27.2.2016 je potekala manjša svečanost ob otvoritvi novih pisarniških prostorov LZ Koper v Srgaših. V uvodu je predsednika LZS mag. Lada Bradača, predstavnike lovskih družin članic LZ Koper, predstavnici Društva slovenskih lovk, predstavnike Obalno kraškega lovskega kinološkega društva Koper, Lovskega pevskega zbora Dekani, najbližje sosede ter ostale goste pozdravil in nagovoril predsednik LZ Koper Fabio Steffe. V svojem nagovoru nam je predstavil več kot sto letno prehojeno pot organiziranega lovstva v slovenski Istri. Del te zgodovine je tudi objekt s pripadajočim olimpijskim streliščem v Srgaših, ki ga je LZ Koper zgradila leta 1971. Takrat je kupila tudi dosedanje pisarniške prostore na Trgu Brolo 12 v centru Kopra, kjer je do letos delovala strokovno tajniška služba. Zaradi spremenjenih potreb in želje po selitvi iz mestnega vrveža, smo se odločili, da pisarno preselimo na grič s pogledom na Koper in njegovo zaledje. S tem pa bom lahko realizirali tudi željo po naravovarstveno, lovsko-športnem centru, kjer bi združili lovsko strelstvo, kinologijo s poligonom za pse jamarje, izobraževalno dvorano ter naravovarstveno učilnico za širšo javnost.

V čast nam je bilo, da se je slavnostnega odprtja udeležil tudi predsednik LZS mag. Lado Bradač, ki nam je ob tej priložnosti namenil tudi nekaj besed. Poudaril je pomen izobraževanja in predstavitve našega poslanstva širši javnosti. Glede na to, da je na tej lokaciji tudi strelišče za glinaste golobe, je predstavil tudi aktivnosti LZS glede aktualne problematike sprejemanja nove evropske orožne direktive in glede spremembe zakonodaje, ki se tiče strelišč. Zaželel nam je tudi čimprejšnje dokončanje projekta naravovarstvenega centra.

Sledil je simbolični razrez traku, ki so ga opravili prvi predsednik reaktivirane LZ Koper Alojz Rožman, predsednik LZS mag. Lado Bradač in predsednik LZ Koper Fabio Steffe.

Nato so si vsi prisotni lahko ogledali nove pisarniške prostore, čemur je sledilo krajše druženje, ki ga je popestril tudi lovsko harmonikaški trio iz LD Rižana.

Na novem naslovu, Srgaši 38/B, 6274 Šmarje, bodo tako po novem svoj sedež imeli še Lovski pevski zbor Dekani, Obalno kraško lovsko kinološko društvo in naše lovke iz Društva slovenskih lovk.

Vedran Prodan

Podpredsednik LZK

Stavba z novimi pisarniškimi prostori

Gosti