Drugi mednarodni damski lov

Zadnji vikend v novembru so Društvo slovenskih lovk (DSL), Lovska zveza (LZ) Koper, Lovska družina (LD) Rižana in Lovska družina (LD) Dekani izvedle drugi mednarodni damski lov. Lova se je udeležilo 25 lovk iz štirih držav, in sicer Slovenije, Madžarske, Nemčije in Češke. Žal so morale nekatere lovke svojo udeležbo zadnji trenutek odpovedati zaradi težav na evropskih mejah.

V petek, 27. novembra 2015, je bil na lovski koči LD Rižana svečan sprejem za lovke, kjer sta jih pozdravila predsednica DSL Urša Kralj ter predsednik LZ Koper in LD Rižana Fabio Steffe. Sledil je pozdravni nagovor podpredsednika LZS mag. Lada Bradača, ki je predstavil organiziranost slovenskega lovstva. Pred svečano večerjo pa je predsednik LD Rižana Fabio Steffe s pomočjo grafične predstavitve pokazal sobotni potek lova. Po večerji se je druženje ob zvokih lovcev harmonikarjev nadaljevalo pozno v noč. 

V soboto, 28. novembra 2015, se je pred lovsko kočo LD Rižana zbrala množica lovk in lovcev. Pridružil se nam je tudi podpredsednik Lovačkog saveza Istrske županije Branko Golojka s kolegom. Lov so s svojimi rogovi odprli Savinsko-kozjanski rogisti. Po podanih napotkih in navodilih s strani lovovodje Fabia Steffeta se je karavana lovk in lovcev odpravila na mejo lovišč LD Dekani in LD Rižana na območju Gabrovice in Ospa. To območje je znano po veliki populaciji divjega prašiča, kar pa pomeni tudi veliko konfliktov z domačini in velike škode na kmetijskih površinah. Po končanem lovu je sledil pozdrav lovini, saj je bila boginja Diana lovkam in lovcem več kot naklonjena. Pred večerjo sta predsednica DSL Urša Kralj in tajnica DSL Ivica Kocjančič v družbi predsednika LD Rižana Fabia Steffeta ter predsednika LD Dekani Vlada Čoka vsem udeleženkam, starešinam LD, ki so pomagale pri izvedbi lova, in vsem ostalim, ki so pomagali pri organizaciji, podelili pisne zahvale. Po večerji se je druženje ob zvokih harmonike ponovno zavleklo pozno v noč. 

V nedeljo, 29. novembra 2015, je bil za tuje lovke organiziran izlet po Obali z ogledom obalnih mest in zaledja slovenske Istre ter pokušino tradicionalnih jedi in vina. Slovenske lovke pa so se udeležile lova v organizaciji LD Rižana. 

Lovke in lovci so pokazali, da lahko skupaj še uspešneje sodelujemo. Lov na območju dveh lovskih družin je lahko zelo uspešen, pri tem pa tudi uravnavamo številčnost divjadi, ki prav območju LD Rižana in Dekani povzroča velike preglavice in škodo lokalnemu prebivalstvu.

Organizatorji

 

 

 

Shrani permalink.

Comments are closed.