Svetovni dan hrane, 16. oktober nas opominja na pomen dostopne in varne hrane. Divjačina ponuja odlično in trajnostno alternativo.

Zakaj izbrati divjačino
Divjad živi in se prehranjuje v naravnem okolju, kar se odraža v kakovosti mesa. Divjačina jel lahko prebavljiva in nizkokalorična, je bogata z beljakovinami, železom, vitamini skupine B ter cinkom. V divjačinskem mesu je veliko življenjsko pomembnih, nenasičenih maščobnih kislin omega 3, ki jih naše telo ne more vzpostaviti samo. V divjačini je manj škodljivih nasičenih maščobnih kislin, kot denimo v domači svinjini ali govedini.
Meso je lokalnega porekla, tako da za sabo nima dolge transportne poti. Divjačina je okusna in bistveno bolj zdrava kot meso rejenih živali; ne vsebuje antibiotikov, umetnih hormonov in drugih škodljivih snovi.
Divjačina prinaša v našo prehrano raznolikost okusov in hranil, kar je eden od poudarkov Svetovnega dneva hrane.
Zdrava hrana je najboljše zdravilo!