Srečanje s koroškimi zamejskimi lovci odpovedano

Z Lovske zveze (LZ) Maribor so sporočili, da zaradi epidemije covid-19 tradicionalnega srečanja in druženja s člani Kluba prijateljev lova Celovec letos ne bo.

Letošnjega srečanja s korošimi zamejskimi lovci v Polskavi ne bo (Foto: Marjan Toš).

Mariborska LZ je s koroškimi zamejskimi lovci vzpostavila tesno sodelovanje, ki je veliko pripomoglo tudi k utrjevanju stikov med matičnim narodom in slovensko manjšino na Koroškem.

Med lovci so se stkale trdne osebne vezi in iskreno prijateljstvo. V duhu lovskega tovarištva in prijateljstva so potekala tudi vsakoletna jesenska lovska srečanja s skupnim lovom na malo divjad po mnogih lovskih družinah na Štajerskem, zadnja leta pa v LD Polskavi.

Mariborski organizatorji so dolgo upali, da bo čas pandemije do letošnjega sv. Martina mimo, in da bodo tudi letošnje srečanje na Polskavi lahko izvedli. Zaradi nastalih razmer in priporočil  NIJZ pa so morali letošnje srečanje lovcev iz LZ Maribor in KPL Celovec dokončno odpovedati.

So pa že napovedali, da bo prihodnje leto srečanje še prijetnejše in poplačano s še večjimi darovi boginje Diane. Ta je namreč koroškim zamejskim lovcem med štajerskimi prijatelji običajno vedno zelo naklonjena.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.