Pokal državnosti v Trnovsko vas

Na strelišču Lovske družine (LD) Dobrava v Slovenskih goricah je bilo tradicionalno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe za pokal ob dnevu državnosti 2020.

Pomerili so se številni strelci iz Štajerske in Pomurja, ki so vnovič potrdili priljubljenost lovskega in športnega strelstva med člani zelene bratovščine.

V ekipni konkurenci je premočno in zanesljivo zmagala LD Kog pred Strelsko družino (SD) Vitomarci in LD Vurmat z Duha na Ostrem Vrhu. Pokal državnosti 2020 je osvojil Davorin Toš iz LD Trnovska Vas, ki je v dodatnem razstreljevanju ohranil najbolj mirno roko in oster pogled pred Štefanom Rihterjem iz LD Vurmat in Jožetom Perkom iz Lenarta.

Davorin Toš  veliki zmagovalec prestižnega tekmovanja v Dobravi

Davorin Toš je slavil tudi v športnem stavu in tako postal absolutni zmagovalec Dobrave 2020. Na drugo mesto se je uvrstil Andrej Ropič iz LD Pernica in na tretje Denis Celec iz SD Skakovci. Še posebej zanimivo je bilo tekmovanje veteranov, v katerem je po pričakovanju slavil domači strelski matador Ivan Bezjak iz Dobrave pred  Bojanom Lešnikom iz LD Duplek in domačinom Vladom Steinfelserjem iz Dobrave.

Tekmovanje je pritegnilo številne obiskovalce, ki so z zanimanjem spremljali sklepne obračune najvoljših strelcev in z aplavzom nagradili zmagovalce. Pokale sta najboljšim podelila strelski referent LD Dobrava Srečko Hojnik in starešina Franc Slekovec.

Tekst in foto: Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.