Dnevi lovskega strelstva 2020

Lovska zveza Slovenije in Komisija za lovsko strelstvo in lovsko orožje organizirata Dneve lovskega strelstva 2020. Rok za prijavo strelcev na e-naslov lzs@lovska-zveza.si je 10. avgust 2020.

Foto: Slavko Komlanc

Tekmovalci bodo tekmovali po pravilih o izvedbi lovskih strelskih prireditev.

Državno prvenstvo v strelski kombinaciji za veterane in super veterane

Volilni okoliši lahko prijavijo pet strelcev v starostni kategoriji in ekipo treh strelcev iz prijavljenih strelcev, ki zastopajo volilni okoliš. Na državno prvenstvo 2020 v strelski kombinaciji za veterane in super veterane so vabljeni tudi državni prvaki 2019. Prvenstvo bo potekalo na strelišču Gaj – Pragersko 4. septembra, z začetkom ob 8. uri.

Državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2020

Volilni okoliši lahko prijavijo deset strelcev (ženske, mladinci, člani in veterani, super veterani) in ekipo treh strelcev iz prijavljenih strelcev, ki zastopajo volilni okoliš. Na državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2020 so vabljeni tudi državni prvaki 2019. Prvenstvo bo potekalo na strelišču Gaj – Pragersko 5. in 6.  septembra, z začetkom ob 8. uri. DP traja dva dni in obsega 2 x trap, 2 x compak, ena serija krogla 100 m (srnjak, lisica, gams in merjasec) in ena serija krogla 100 m (srnjak, lisica, gams in bežeči merjasec).

Sejem orožja, optike in lovske opreme, predavanja in vodeni ogledi za pripravnike

Uradni trening na strelišču Gaj – Pragersko bo 3. septembra, z začetkom ob 9. uri. V času Dnevov lovskega strelstva 2020, od 3. do 6. septembra, se bo v prostorih strelišča Gaj – Pragersko odvijal sejem orožja, optike in lovske opreme, v soboto, 5. septembra pa predavanja o balistiki, optiki in orožju. Pripravniki bodo imeli vsak dan, ob 10. uri, voden ogled prireditve. V času Dnevov lovskega strelstva bodo potekala tudi tekmovanja v dobrodelne namene.

Matija Janc, predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje

Shrani permalink.

Comments are closed.