OBVESTILO ČLANICAM: Preprečevanje širjenja novega koronavirusa

Ministrstvo za zdravje je sprejelo ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Med drugim so v zaprtih prostorih prepovedane vse prireditve z več kot 100 udeleženci.

Članicam zato predlagamo, da odpovedo srečanja in dogodke, ki niso nujno potrebna za tekoče delovanje, ter da prestavijo izobraževanja, na katerih bi se zbralo večje število ljudi, ki bi bili v tesnem stiku.

Presodijo naj, ali lahko izobraževanja v teku nadomestijo z drugimi oblikami, tako da jih je mogoče izvesti na daljavo. Če to ni možno, lahko članice te aktivnosti prestavijo ali, kadar je to smiselno, priznajo kot izvedene zaradi posebnih okoliščin.

Za zmanjšanje tveganj za prenos okužbe z nalezljivimi bolezni je pomembno, da se upoštevajo in izvajajo preventivni in (samo)zaščitni ukrepi. Izogibajte se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni. Redno si umivajte roke z milom in vodo oz. uporabljate razkužila za roke. Izogibajte se dotikanju oči, nosu in ust z rokami. Izogibajte se zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Če zbolite, ostanite doma!

Hvala za razumevanje!

Aktualne informacije in navodila glede novega koronavirusa so dostopne na strani Nacionalnega inštituta za javno varnost https://www.nijz.si/

Shrani permalink.

Comments are closed.