Zeleni sklad za družino Dava Karničarja

Zeleni sklad Lovske zveze Slovenije je za družino mnogo prezgodaj preminulega lovskega tovariša Dava Karničarja prispeval 7.500 evrov.

Med lovci velja načelo tovarištva in zaveza medsedbojne solidarnosti, zato se Lovska zveza Slovenije trudi pomagati lovskim tovarišem in njihovim družinam v stiski. Sredstva za dobrodelni Zeleni sklad zbiramo s pomočjo donacij in z dobrodelno dražbo na vsakoletnem dobrodelnem plesu Lovske zveze Slovenije. Našemu pozivu se plemenito odzovejo tako lovci-umetniki kot tudi podjetja in posamezniki, ki prispevajo umetniška dela, druge predmete ter finančne prispevke ter seveda tudi vsi, ki se udeležijo dobrodelnega plesa.

Zeleni sklad se je z zbranimi sredstvi odločil priskočiti na pomoč tudi družini tragično preminulega lovskega tovariša Dava Karničarja. Petri Karničar je 27. novembra podpredsednik LZS in predsednik komisije Zeleni sklad Ivan Malešič v lovskem domu na Zgornjem Jezerskem izročil ček v vrednosti 7.500 evrov.

Srečanja so se udeležili tudi so-donator in član upravnega odbora LZS Miran Štrukelj, predsednik ZLD Gorenjske Peter Belhar, župan Jezerskega in Davov brat Andrej Karničar, starešina LD Jezersko Franc Ekar in Branko Žiberna, član komisije Zeleni sklad ter član upravnega odbora LZS in ZLD Gorenjske.

Podrobneje v decembrski številki Lovca.

Foto: Gorazd Kavčič

Foto: Urša Kmetec