Kozjaški lovski pozdrav v Slovenskih goricah

Člani pobratenih lovskih družin (LD) Vurmat iz Sv. Duha na Ostrem Vrhu in Dobrava v Slovenskih goricah so tudi letos preživeli prijetno lovsko druženje v revirju Čagona.

Foto: Zbor pred lovom pri kmetiji Kovačec v Čagoni (M. Toš)

Lovili so v prekrasnem jesenskem soncu in uživali v jesenskih barvah slovenskogoriških gozdičev, polj in travnikov. Vse udeležence lova je v lovskem domu v Dobravi pozdravil starešina Franc Slekovec, nato pa so se zbrali pri kmetiji Kovačec v Čagoni, od koder so krenili na lov do Čebelarskega doma in  vinogradniške kmetije Gregorec.

Lov so vodili Ivan Ljubec, Branko Kavčič in gospodar LD Dobrava Vlado Steinfelser. Diana jim je bila  naklonjena, saj so uplenili kar tri dolgouhce in tudi tri fazane. Zvitorepka je bila znova zvitejša od lovcev in se jim je že  prvem pogonu spretno izognila. Po lovu so se spet zbrali v lovskem domu v Dobravi na zadnjem pogonu.

Pripravili so tudi medsebojni obračun v streljanju na glinaste golobe, ki so ga zanesljivo dobili gostje iz Vurmata in premagali favorizirane domačine. Tako je tudi prav, so povedali gostitelji iz Dobrave in čestitali zmagovalcem. Slovenskogoriški lovci bodo kozjaškim prijateljem obisk vrnili 30. novembra, ko se bodo družili na Vurmatu. Lovsko prijateljstvo in tovarištvo pač nimata meja in to je za ohranjanje lovske tradicije velikanska vrednota, ki jo k sreči negujejo tudi mlajši člani zelene bratovščine.

Marjan Toš

Foto: Pozdrav lovini in zahvala Diani (M. Toš)

Shrani permalink.

Comments are closed.