Predavanji za lovce o projektu LIFE Lynx

Vabljeni na predavanji o projektu LIFE Lynx, kjer boste izvedeli najzanimivejše ugotovitve o večletnem raziskovanju risov v slovenskih gozdovih, razloge za njihovo ogroženost in o tem, kako ukrepati v primeru najdbe trupla prostoživeče živali, za katerega obstaja sum nezakonite usmrtitve.

Predavanje in predvajanje dokumentarnega filma »Risova pot« bo:

  • v sredo, 23. oktobra, ob 18. uri, v Gostilnici Kresnik v Naklem (Kranjska cesta 2a, Naklo)
  • v četrtek, 24. oktobra, ob 18. uri, v Krpanovem domu Pivka (Prečna ulica 2, Pivka)

Populacija risa v Sloveniji in na Hrvaškem je na pragu izumrtja, zato aktivnosti za čimprejšnjo doselitev najmanj 14 osebkov iz druge, stabilnejše populacije, predstavljajo edino možnost rešitve. Sredi leta 2017 smo v Sloveniji začeli izvajati evropski projekt LIFE Lynx. Cilj projekta je nadaljevanje poslanstva lovcev in strokovnjakov za velike zveri, začetega leta 1973, in sicer reševanja Dinarsko-JV alpske populacije risa pred izumrtjem ter prizadevanja za njeno dolgoročno ohranitev.

Za uspešno izvedbo projekta je izjemno pomembno aktivno sodelovanje lovcev

Projektni sodelavci se zavedajo, da je za uspešno izvedbo projekta izjemnega pomena aktivno sodelovanje lovcev, zato vas vljudno vabijo na predavanje, kjer vam bodo predstavili najzanimivejše ugotovitve večletnega raziskovanja risov v slovenskih gozdovih, razloge za njihovo ogroženost, mednarodni projekt LIFE Lynx in ustrezno ukrepanje v primeru najdbe trupla prostoživeče živali, za katerega obstaja sum nezakonite usmrtitve.

Zaradi učinkovitejše organizacije srečanja prosijo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do petka, 18. oktobra, na e-naslov tadeja.smolej@lovska-zveza.si.

Shrani permalink.

Comments are closed.