Memorial Janeza Blažiča

LD Škale je 14. septembra, na prenovljenem strelišču za glinaste golobe pri lovskem domu LD Škale na Lubeli, v spomin na lani preminulega člana Janeza Blažiča, izvedla tekmovanje v streljanju na 25 glinastih golobov za pokal Janeza Blažiča.

Janez Blažič je lovski izpit opravil leta 1975 in se kmalu začel ukvarjati z lovskim strelstvom, postal strelski referent v družini in član komisije za lovsko strelstvo v Območni lovski zvezi in strelski sodnik ter gonilna sila v takrat izredno močni strelski ekipi LD Škale.

Tudi sicer je bil lovec od “glave do pete” in opravljal številne zadolžitve kot lovovodja, lovski čuvaj, revirni vodja, mentor pripravnikom, član in predsednik disciplinske komisije, prevzemnik divjačine, ocenjevalec lovskih trofej in član upravnega odbora LD Škale, za kar je poleg drugih lovskih priznanj, kot najvišjo leta 2014, prejel Red za lovske zasluge II. stopnje. Do zadnjega se je udeleževal strelskih tekem, nazadnje kot super veteran in priznani strelski sodnik.

Žal ni dočakal končanje prenove strelišča za glinaste golobe, za katerega si je tako močno prizadeval in odločitev, da na njem priredimo strelsko tekmo njemu v spomin, je bila logična odločitev in zahvala za vso njegovo prizadevanje za popularizacijo lovskega strelstva.

Prireditev bo odslej tradicionalna

Janez je bil tudi veseljak in muzikant, ki nas je ob vseh priložnostih rad razveseljeval s svojo harmoniko. Igral je v ljudskem sestavu “Konovski štrajharji”, zato so ti tudi otvorili 1. memorial Janeza Blažiča.

Častni gostje memoriala so bili njegova družina, vdova Emilija pa je z otvoritvenim strelom iz Janezove puške otvorila tekmo in zmagovalcu Gorazdu Slemenšku, članu LD Brestanica, na kraju prireditve tudi podelila prehodni pokal. 

Strelsko tekmo je finančno podprla tudi Mestna občina Velenje. Prireditev bo odslej tradicionalna in tako tudi spomin na našega Janeza ostaja.

Milan Tepej

<img src=”
Shrani permalink.

Comments are closed.