Dnevi lovskega strelstva letos z dobrodelno noto

Več kot 200 strelcev in strelk se je med 6. in 8. septembrom pomerilo na strelišču Gaj – Pragersko, kjer so že četrto leto zapored v organizaciji Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje LZS potekali Dnevi lovskega strelstva.

Na slavnostnem odprtju Dnevov lovskega strelstva so prvič sodelovali lovski pevski zbori in rogisti. Udeležence sta pozdravila predsednik LZS mag. Lado Bradač in predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca (Foto: Slavko Komlanc)

V času državnega prvenstva v strelski kombinaciji OPEN, državnega prvenstva v streljanju na tarčo bežečega merjasca ter državnega prvenstva v strelski kombinaciji za veterane in super veterane je potekal tudi sejem orožja, optike in lovske opreme, za lovske pripravnike so bili organizirani vodeni ogledi prireditve in strokovna predavanja, Društvo ljubiteljev ptičarjev pa je predstavilo pasme ptičarjev.

Na dobrodelni tekmi sta sodelovala tudi predsednik LZS in predsednik Državnega sveta RS. Spremljal ju je predsednik Komisije za lovsko strelstvo Matija Janc (Foto: Slavko Komlanc)

Prireditev, ki se jo je po oceni Matije Janca, predsednika Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje LZS, v treh dneh udeležilo okoli 1.500 tekmovalcev in obiskovalcev, je imela tokrat prvič tudi dobrodelno noto. In lovci so se izkazali tudi na tem področju: »v dveh dneh smo z licitacijami, tudi lovskega oblačila strelske ekipe LZS, z donacijami in dvema dobrodelnima strelskima tekmama uspeli zbrati kar 3.080 evrov za pomoči potrebne,« je ob podelitvi priznanj najboljšim strelcem in ekipam povedal Luka Dolenc iz Lovskega dobrodelnega združenja Diana.

Več v eni prihodnjih številk Lovca.

URADNI REZULTATI BODO OBJAVLJENI NA SPLETNI STRANI LZS PO 16. 9. 2019.

Shrani permalink.

Comments are closed.