V Dobravi tekmovali za prestižni pokal državnosti 2019

Na strelišču Lovske družine Dobrava v Slovenskih goricah je bilo tradicionalno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe za prestižni pokal državnosti 2019.

Nastopilo je veliko strelcev iz vse Slovenije, ki so tekmovali v ekipni in posamični konkurenci. Ekipno je slavilo Strelsko društvo Osek pred LD Juršinci in LD Vurmat iz Sv Duha na Ostrem vrhu. V posamični konkurenci je v disciplini športni stav zmagal Davorin Toš iz Trnovske Vasi pred domačinom Dominikom Slekovcem iz Dobrave in Vladom Šiškom iz Negove.

Tudi v disciplini lovski stav je v močni konkurenci zmagal Davorin Toš iz Trnovske Vasi pred Slavkom Gorencem iz Vidma ob Ščavnici in Dominikom Slekovcem iz Dobrave. V lovskem stavu so se pomerili tudi številni lovski veterani, zmagal je Danilo Marhold  iz Kungote, ki je slavil pred bratom Andrejem Marholdom in tretjeuvrščenim Vladom Steinfelserjem iz Dobrave.

Organizatorje je presenetil izredno dober obisk, ki je po besedah predsednika komisije za strelstvo v LD Dobrava Srečka Hojnika presegel vsa pričakovanja.

Marjan Toš 

Zmagovalci Dobrave 2019 (Foto: Franc Slekovec, arhiv LD Dobrava)

Kozjaški lovci iz Vurmta so »pobrali« tretji pokal  (Foto: Marjan Toš)

Ostro Jožetovo oko na strelišču v Dobravi (Foto: Marjan Toš)

Shrani permalink.

Comments are closed.