Ekipi LZS naslov absolutnih evropskih prvakov v kombinacijskem streljanju

V času od 28. junija do 30. junija 2019 je potekalo 12. Evropsko prvenstvo v lovski kombinaciji na strelišču Männiku Jahilasketiir v Estoniji, na katerem je sodelovalo petnajst držav oziroma skupaj 157 strelcev. Ekipo Lovske zveze Slovenije je zastopalo šest strelcev. Letos je bila ekipa LZS v sestavi Matjaž Hlebš, Mitja Kersnik, Boštjan Sadek, Miha Finkšt, Nejc Hlebš in Marjan Sadek izbrana na podlagi treh izbirnih tekmovanjih, ki so potekali na strelišču Gaj – Pragersko.

Letošnje evropsko prvenstvo se bo vtisnilo v spomin z zlatimi črkami, saj smo dosegli uspeh, ki si ga niti v sanjah ne bi mogli zamisliti. Ekipa LZS je prvič v zgodovini postala absolutni EVROPSKI PRVAK v kombinacijskem streljanju, uspeh pa je kronal Miha Finkšt, ki je postal absolutni EVROPSKI PRVAK 2019.

7-letno delo z ekipo LZS, ki je vsako leto izbrana na osnovi rezultatov lige v veliki kombinaciji in je požela kar nekaj kritike, da delo in izbor nista prava, a je prevladala moja gorenjska trma, ker nisem odstopil od sistema in načina dela, čeprav sem včasih težko prenašal neupravičene kritike lovcev, ki niti ne pridejo na izbirne tekme.

Ekipa LZS je prvič v zgodovini postala absolutni EVROPSKI PRVAK v kombinacijskem streljanju, uspeh pa je kronal Miha Finkšt, ki je postal absolutni EVROPSKI PRVAK 2019.

Odlično 3. mesto v absolutni konkurenci je dosegel tudi Boštjan Sadek.

V kategoriji veterani pa je 7. mesto dosegel Mitja Kersnik. Ekipa LZS je dosegla še 2. mesto golobi in Miha Finkšt 2. mesto golobi.

Iskreno čestitam vsem članom ekipe Lovske zveze Slovenije za dosežene rezultate, tovariško enotnost, prijateljstvo, ves trud, denar in prosti čas, ki ste ga vložili za ta izjemen uspeh, ki je sedaj poplačan z rezultati.

Iskrena zahvala Lovski zvezi Slovenije ter vsem sponzorjem: Hamex, d. o. o.; Arex, d. o. o.; Gorenjska gradbena družba, d. d.; Lab Commerc, d. o. o.; RWS, Prevent&Deloza d.o.o., Optics Trade d.o.o., JERMAN- I d.o.o. in Stella d.o.o.,  ki so prispevali sredstva in opremo za udeležbo ekipe LZS na prvenstvu.

Posebna zahvala pa tudi za veličasten sprejem navijačem na letališču Brnik ob povratku v domovino.

Upam, da smo si z letošnjim uspešnim nastopom in častnim zastopanjem naše države ter slovenske krovne lovske organizacije zaslužili sodelovanje in pomoč tudi v letu 2020, ko bo 13. Evropsko prvenstvo v lovski kombinaciji potekalo na strelišču Pragersko v Sloveniji.

Matija Janc, selektor strelske ekipe LZS

Shrani permalink.

Comments are closed.