Odprli lovski kotiček

V Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Škorpijon na Gaju nad Mariborom so 8. maja odprli “Lovski kotiček”.

Lovski kotiček je nastal kot plod dolgoletnega sodelovanja CŠOD Škorpijon z matično Lovsko družino (LD) Gaj nad Mariborom. Učenci so skupaj z mentorji v učilnici pripravili “Lovski kotiček”, pri čemer so na steno učilnice narisali drevo, pritrdili police in jih naložili z lovsko literaturo; različnimi knjigami z lovsko tematiko, zloženkemi in brošurami ter DVD-ji, ki jih je zagotovila Komisija mladi in lovstvo LZS.

Predstavili delo z mladimi

Ob odprtju  je doc. dr. Srečko Felix Krope kot član upravnega odbora LZS predstavil delo komisije Lovske zveze Slovenije na tem področju in njeno dolgoletno delo z mladimi in celotno lovsko mrežo pri nas. Starešina LD Gaj nad Mariborom Anton Golob je predstavil lovišče LD in njene posebnosti. Miran Daković, član LD Gaj nad Mariborom pa je predstavil delo z mladimi v okviru njihove lovske družine.

Pomočnica direktorice za pedagoška vprašanja Mirjana Jesenek Mori je predstavila center in sodelovanje z LD Gaj nad Mariborom in tudi LD Boč na Kozjaku, s katero so sodelovali v okviru Lovsko-naravoslovne učne poti, na centru je že tudi informacijska tabla te poti.

Prispevek o tem bo objavljen v naši oddaji Dober pogled.

S. F. Krope

Shrani permalink.

Comments are closed.