Maks Holcman – Kozjaška lovska legenda

Na občnem zboru Lovske družine Vurmat iz Sv. Duha na Ostrem Vrhu so podelili spominsko priznanje Lovske zveze Slovenije ( LZS) kozjaški lovski legendi, Maksu Holcmanu za 70 let zvestobe lovski organizaciji.

Maksa je v skrivnosti lova vpeljal že njegov oče in bogato lovsko kariero je nadgradil z mnogimi odgovornimi funkcijami. Bil je dolgoletni gospodar in starešina Lovske družine Vurmat, ki se je pod njegovim vodstvom uveljavila kot prepoznavni kolektiv skrbnih varuhov narave in divjadi na Kozjaku. Bogato znanje in vrhunske praktične izkušnje je prenašal na mnoge mlade lovce, ki jim je bil dober mentor. Vedno se je zazemal za visoke etične standarde v lovstvu in skrbel za ohranjanje bogate lovske tradicije. Kot gozdar je v dolgih letih službovanja dodobra spoznal vsak kotiček revirja in še danes kljub visoki starosti rad zaide na zelene stečine. Med lovci je spoštovan tudi kot eden najboljših poznavalcev gamsov.

Za 50 let članstva v lovstvu pa je prejel spominsko  priznanje LZS Anton Črnko, dolgoletni lovski čuvaj in nadvse aktivni član LD Vurmat.

M. T.

Jubilant Maks Holcman in starešina LD Vurmat Rudi Maček (Foto: Slobodan Tatalovič)

Shrani permalink.

Comments are closed.