Lovsko prijateljstvo, ki traja že več kot 40 let

Na tradicionalnem jesenskem srečanju in skupnem lovu na malo divjad v revirju Dobrava na območju Spodnje Senarske in v Spodnjih Verjan so se zbrali člani pobratenih lovskih družin (LD) Vurmat iz Sv. Duha na Ostrem vrhu iz Kozjaka in Dobrava iz Svete Trojice v Slovenskih goricah.

Letos jim je bilo naklonjeno celo vreme in skupaj so preživeli lovsko-tovariško obarvani jesenski dan. Pred lovom so se zbrali v lovskem domu v Dobravi, kjer sta vse udeležence nagovorila in pozdravila starešina LD Dobrava Franc Slekovec in lovovodja Jure Toš. Lovcem sta zaželela dober pogled in prijetno počutje v Slovenskih goricah.

Letos so bili kozjaški lovci deležni obilnega daru boginje Diane, saj so uplenili 9 fazanov, eno raco mlakarico in dve zvitorepki. Po zaključnem pozdravu uplenjeni divjadi, med katerim se je sredi dobravske livade oglasil tudi lovski rog, so se zadržali na krajšem prijateljskem druženju in “zadnjem pogonu” v lovskem domu in se za nameček pomerili še v streljanju na glinaste golobe.

Lovsko prijateljstvo med lovci obeh lovskih družin ne pozna meja in traja že več kot 40 let. Zagotovo ga bodo nadaljevali in utrjevali tudi mlajši lovci, ki jih je k sreči vedno več.

M. T.

Prijateljevanje slovensko-goriških in kozjaških lovcev v Dobravi in na Vurmatu traja že več kot 40 let (Foto: Marjan Toš)

Lovcem sta zaželela dober pogled starešina Franc Slekovec in lovovodja Jure Toš (Foto: Marjan Toš)

Pozdrav uplenjeni divjadi ob zvokih lovskega roga Slavka Štiberca, sicr člana UO LZ Maribor in predsednika njene komisije za lovsko kulturo (Foto: Marjan Toš)

Shrani permalink.

Comments are closed.