FOTO: Razstava “Kdo bo čuval naravo, če ne lovci” na ogled v Zlatorogovi galeriji

V Zlatorogovi galeriji gostimo novo razstavo »Kdo bo čuval naravo, če ne lovci«.

Razstavo, na kateri se predstavlja kar 33 ustvarjalcev, udeležencev poletnih likovnih kolonij Zveze lovskih družin Kočevje (Zeleni most) in Zveze lovskih družin Novo mesto, je 18. oktobra slavnostno odprl predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač.

Ob tem se je posebej zahvalil avtorjem, ki so tudi donatorji del za tradicionalni dobrodelni ples, kjer na dobrodelni dražbi zbiramo sredstva za Zeleni sklad, s katerim zagotavljamo solidarnostno pomoč lovkam in lovcem v izrednih življenjskih situacijah.

Odlično pripravljeni in izvedeni likovni koloniji, posvečeni naravi in sobivanju z zvermi, so predstavili podpredsednik ZLD Novo mesto Marjan Jenko, predsednik ZLD Kočevje Branko Zlobko in vodja projekta Zeleni most Branko Žunič. Za glasbeno popestritev večera je poskrbela kantavtorica Majda Kočar.

Razstava »Kdo bo čuval naravo, če ne lovci« je v Zlatorogovi galeriji, na sedežu Lovske zveze Slovenije, Župančičeva 9, Ljubljana na ogled do začetka decembra 2018, vsak delavnik med 9. in 13. uro.

Fotografije: Štefan Vesel

Shrani permalink.

Comments are closed.