Druženje v Dobravi

Pri lovskem domu v Dobravi v Slovenskih goricah je bilo tradicionalno jesensko druženje lovcev in domačinov iz območja Svete Trojice in Cerkvenjaka.

V  Lovski družini Dobrava, ki upravlja nekaj več kot 3.300 hektarjev nižinskega slovensko-goriškega lovišča poskušajo z razumnim sodelovanjem z vsemi uporabniki prostora, zlasti pa še s kmetovalci, s preverjenimi in učinkovitimi preventivnimi ukrepi čim bolj omejiti in preprečiti škodo zaradi divjadi.

Doslej večjih škod niso beležili. Sicer je sodelovanje lovcev z lastniki kmetijskih in gozdnih površin v tem delu Slovenskih goric zgledno in zadovoljivo.

Pogovor o največjih problemih

Največji problem še vedno predstavlja spomladansko požiganje travišč, sekanje grmovnic, živih mej in gozdnih robov, ki so pomembna zavetišča za malo, poljsko divjad. Zato ni naključje, da so med pogovorom načeli tudi skrb za ohranjanje živih mej, mejic in gozdnih robov, v katerih je še nekaj kritja za močno ogrožene poljske jerebice in fazane.

Jesenskega druženja domačinov in članov zelene bratovščine se je v Dobravi udeležil tudi trojiški župan Darko Fras. LD in Občina Sveta trojica že vrsto let dobro sodelujeta.

M. T.

Sproščen klepet o razmerah v okolju nikoli ne škoduje … (Foto: Marjan Toš)

Shrani permalink.

Comments are closed.